Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Η Ανδρος σε τουριστικές εκθέσεις σε Σουηδία & Ιταλία

1

Οι Επιχειρηματίες του νησιού, μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Άνδρου, παρόντες σε δύο εκθέσεις του Εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Στοκχόλμη, της Σουηδίας στην έκθεση «Grekland Panorama» καθώς και στο Μιλάνο της Ιταλίας στην «ΒΙΤ» το Φεβρουάριο του 2014.

Η Grekland Panorama, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη από 14 έως 16 Φεβρουαρίου 2014, διεξήχθη στον εκθεσιακό χώρο του “Globe Arenas – αίθουσα Annexet” από την εταιρεία North Events, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και άλλων χορηγών, κυρίως Touroperators που δραστηριοποιούνται στη Σκανδιναβία αλλά και Ελλήνων της Σουηδίας, εισαγωγέων Ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Οι διοργανωτές είχαν διαφημίσει την εν λόγω έκθεση στο Σουηδικό κοινό ποικιλοτρόπως, με καταχωρήσεις στον τύπο,  διαφημίσεις στο metro και τα λοιπά μέσα μεταφοράς καθώς και οι χορηγοί με προσωπικές προσκλήσεις προς τους πελάτες τους μέσω αποστολής e-mails.

2

Ο Δήμος Άνδρου, με τους επιχειρηματίες – ξενοδόχους της Άνδρου κ.κ. Φίλιππο Περράκη και Δημήτρη Τσιμή, συμμετείχε στην έκθεση μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στο περίπτερο της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση των εμπορικών επισκεπτών για την ελληνική κουζίνα και βραδινό gala στην Opera Terrasen, με Σκανδιναβούς επίσημους προσκεκλημένους, εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας και του γραφείου ΕΟΤ Σουηδίας, τουριστικούς και εμπορικούς επιχειρηματίες της Σουηδίας και εκπροσώπους των εκθετών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης ανήλθε συνολικά σε 7.000, ενώ σε σχετικό δελτίο τύπου το ποσοστό αύξησης των Σουηδών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα κατά το 2014 προβλέπεται να είναι της τάξης του 10%.

(βλ http://traveldailynews.gr/news/article/57174)

3

Για την προβολή της Άνδρου σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και σε ιδιώτες, προωθήθηκαν με προσωπικές επαφές των εκπροσώπων μας, ενημερωτικά φυλλάδια της Άνδρου σε touroperators που συμμετείχαν στην έκθεση καθώς και σε επισκέπτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Από τους επισκέπτες του περιπτέρου, υπήρξαν και πολλοί Σουηδοί μεγάλης ηλικίας «νοσταλγοί του παρελθόντος» που πριν από περίπου 20-25 χρόνια με την εταιρεία Apollo Resor έφερναν groups Σουηδών στο νησί μας.  Όλοι αυτοί ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι και κάποιοι από αυτούς συγκινημένοι μίλησαν για τις αξέχαστες διακοπές τους στο νησί μας. Τέλος το περίπτερο της Άνδρου επισκέφθηκαν Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία και με ενθουσιασμό είδαν την Άνδρο επιτέλους να ανοίγει τους ορίζοντές της στο εξωτερικό.

Η έκθεση «ΒΙΤ» πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας το διάστημα από 13-16 Φεβρουαρίου 2014, και την Άνδρο εκπροσώπησαν οι επιχειρηματίες – ξενοδόχοι κ.κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, Διονύσιος Τσιμής και Δανάη Τσιμή.

4

Σε περίπτερο εμβαδού 96 τ.μ. η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτέλεσε τον πυρήνα της ελληνικής συμμετοχής, φιλοξενώντας τα νησιά της: από τις Κυκλάδες, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο, Μήλο, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο και Σίφνο και από τα Δωδεκάνησα: Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Αστυπάλαια.

5

Ταυτόχρονα με την προσέγγιση των επαγγελματιών του τουρισμού, προγραμματίστηκαν συναντήσεις με δημοσιογράφους έγκριτων μέσων της Ιταλίας, με στόχο τον σχεδιασμό δημοσιογραφικών ταξιδιών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν πληθώρα ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators πολλών ιταλικών πόλεων και εκτός του Μιλάνου όπως Νάπολη, Μπάρι, Ρώμη, αναζητώντας νέες συνεργασίες και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ελευθερία Φτακλάκη «Με την πρωτοβουλία αυτή, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προσπάθησε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των Ιταλών ταξιδιωτών για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα».

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!