Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2019

2η Παρουσίαση στο ΕΠΑΛ Άνδρου για τον Εθελοντισμό από τον ΣΕΔΑ

6

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη εκπροσώπων του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου (ΚΠΕ Κορθίου) στο ΕΠΑΛ Άνδρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα που έχουν οι μαθητές της Α” ΕΠΑΛ με αντικείμενο τον εθελοντισμό.

1

Η διάρκεια της ενημέρωσης μέσω παρουσιάσεων και εργαστηρίου, διήρκεσε 3 διδακτικές ώρες. Την όλη παρουσίαση παρακολούθησε και η Β” ναυτικού τομέα. Στο τέλος, στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου έγινε παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος ΣΕΔΑ3, και του εξοπλισμού του, ενώ αναφέρθηκαν και οι δυνατότητες του.

3
Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματοποίηση «πρωταθλήματος» εκτύλιξης  πυροσβεστικών σωλήνων. Το 1ο έπαθλο ήταν: μπλουζάκι και καπέλο του ΣΕΔΑ, 2ο έπαθλο: μπλουζάκι του ΣΕΔΑ και 3ο έπαθλο: καπέλο του ΣΕΔΑ.
Ήταν μια ευχάριστη ενημέρωση τόσο για τα μέλη του ΣΕΔΑ όσο και για τους μαθητές που την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

5
Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης.
Από πλευράς ΣΕΔΑ διατέθηκαν τέσσερις εθελοντές και τα οχήματα ΣΕΔΑ3 – ΣΕΔΑ9.

Για περισσότερα νέα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: https://seda-andros.blogspot.com

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *