Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, 2019

Αναζητείται λύση για το κυκλοφοριακό στο Λιμάνι Γαυρίου

50946143_398312607407366_2390413861619499008_n

Φωτογραφία αρχείου από κα Μαρία – Στεφανία

Η  αποσυμφόρηση του λιμανιού της Άνδρου και τα πολύ σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται στους δρόμους του Γαυρίου, αποτελεί ένα από τα μεγάλα ζητήματα που έχουν έρθει αντιμέτωποι οι αρμόδιοι φορείς του νησιού, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα  ψάχνουν αγωνιωδώς λύσεις, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα έντονο πέρσι, εδικά τους μήνες αιχμής, όπου παρατηρήθηκαν τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα τις ώρες των πλοίων, με ότι αυτό συνεπάγεται, από την ταλαιπωρία του κόσμου μέχρι τις καθυστερήσεις των δρομολογίων.

Φέτος τόσο η αύξηση των δρομολογίων όσο και οι σχεδόν ταυτόχρονες αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων, έχουν αρχίσει να δημιουργούν «πονοκέφαλο» στις Υπηρεσίες, οι οποίες ψάχνουν να βρουν λύση άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να μονοδρομηθεί ο παραλιακός δρόμος, τα αυτοκίνητα να κινούνται μόνο προς έξοδο για Χώρα – Κόρθι και η κυκλοφορία για να εισέλθει κάποιος στο λιμάνι να γίνεται μόνο από τον πίσω δρόμο. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα οχήματα βαρέως τύπου, τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Αυτό αποτελεί ένα από τα σενάρια και δεν είναι τίποτα επίσημο ακόμα.

Οι αρμόδιοι Φορείς αυτή τη περίοδο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να προετοιμαστούν για το καλοκαίρι. Το ζήτημα ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο μέλλον συνολικά, με ολοκληρωμένη πρόταση και μία κυκλοφοριακή μελέτη που θα απαλλάξει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες από την ταλαιπωρία.

1 Σχόλιο

  1. Φραντζεσκος Καλλιβρουσης

    Δυστυχώς το πρόβλημα είναι χρονιζον και το γνωρίζω καλά καθοτι απο το 1992 εχω εκπονησει σχετική Προμελετη – Πρόταση κατόπιν προσκλησης απο τον τοτε Κοινοταρχη Γαυριου αειμνηστο Απ. Νταη,
    ομως δεν υλοποιηθηκε εκτοτε. Μπορω ομως να την επικαιροποιησω αν μου ζητηθεί αρμοδια.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *