Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Άνδρος, το μεγαλείο σου!

 

Έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλη οδό, η κ. Φερενίκη Χαδούλη, Δημότης Όρμου Κορθίου, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα τραγελαφικά γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί τους τελευταίους μήνες, με πρωταγωνιστές… εκείνη και τη Δημοτική Αρχή. Πρώην και νυν!

Ας πάρουμε όμως την μικρή, αλλά όλο νόημα ιστορία της  -για το πως λειτουργεί τελικά ο Δήμος Άνδρου- από την αρχή.

Πέρσι τον Απρίλιο το τοιχίο στο σπίτι της κας Χαδούλη, είχε την ατυχία να υποστεί ζημιά από όχημα του Δήμου που καθάριζε φερτή άμμο. Άμεσα ενημέρωσε τον τότε αντιδήμαρχο κ. Ιάκωβο Σκόρδο, ο οποίος δήλωσε ενημερωμένος για το συμβάν. Παραδεχόμενος ουσιαστικά την υπαιτιότητα, την καθησύχασε ότι η αποκατάσταση της ζημιάς έχει δρομολογηθεί. 

Ο καιρός περνούσε, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση ή κίνηση από πλευράς Δήμου κι έτσι τον Ιούνιο αποφάσισε να στείλει γραπτή επιστολή, στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τον Ιούνιο είχε αλλάξει χέρια η Δημοτική Αρχή. Η απελθούσα λοιπόν παρέδιδε και η νέα δεν γνώριζε. Έδωσε άλλη μια περίοδο χάριτος αναμένοντας…

Το Νοέμβριο η κα Χαδούλη επανέφερε το θέμα. Αυτή τη φορά προσπάθησε να βρει λύση απευθείας στο Δήμαρχο, αφού από τις προηγούμενες κινήσεις της δεν είδε φως… Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις κατάφερε να συνομιλήσει με τον κ. Λοτσάρη, του εξήγησε ότι δεν μπορεί να βρει άκρη με τη ζημιά που δημιουργήθηκε από όχημα του Δήμου στο σπίτι της και η απάντηση που έλαβε ήταν να απευθυνθεί σε δικηγόρο! Μάλιστα ο κος Δήμαρχος της εξήγησε ότι δεν μπορεί να ασχολείται με μικροπράγματα και ότι οι συνεργάτες του, έχουν ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο για το συγκεκριμένο θέμα.

Άνδρος το μεγαλείο σου! Αυτή είναι η αντιμετώπιση του Δημοτικής Αρχής απέναντι σε ένα ζήτημα που ο ίδιος ο Δήμος δημιούργησε. Αποποιούμαι κάθε ευθύνη (μάλλον) γιατί δεν συνέβη επί θητείας μου και απλά σε προ(σ)καλώ να συρθούμε στα δικαστήρια για ένα τοιχίο. Έτσι απλά… Σαφώς και δεν περίμενα να ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Περίμενα όμως, ως όφειλε, να το αναθέσει σε κάποιον υπάλληλο του Δήμου και να βρεθεί λύση. Είτε είναι μεγάλο, είτε μικρό οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ο εκάστοτε πολίτης, ο Δήμος οφείλει να το λύνει, ή τουλάχιστον να προσπαθεί και όχι να τον παραπέμπει σε δικηγόρους.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας της κας Χαδούλη η οποία έχει πρωτοκολληθεί μάλιστα στο Δήμο Άνδρου και όπως καταλήγω να λέω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τα συμπεράσματα δικά σας… Μια απλή, καθημερινή ιστορία ίσως είναι ικανή να δώσει ένα μεγάλο στίγμα…

Αντριάνα Μπόθου