Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, 2019

Από την επίσκεψη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεου Β΄ στην Άνδρο

Έφιπποι νέοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεο Β΄ στο Κόρθι

IMG_4037

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, έφιπποι νέοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ κατά την είσοδό του στο Κόρθι και τον συνόδευσαν μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο τελέσθηκε ο Εσπερινός του Σαββάτου, με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

IMG_4041

IMG_4052

IMG_4062
Ακολούθως στην παρακείμενη Αίθουσα «Ιωάννης Γλυνός», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους και τους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως της περιοχής Κορθίου, παρόντων και του Επάρχου Άνδρου κ. Λοτσάρη, του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Χρήστου Βουραζέρη, του Αντιδημάρχου Κορθίου κ. Ιάκωβου Σκόρδα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Όρμου κ. Θωμά Σκαρή, του Λιμενάρχη Κορθίου και του Αστυνομικού Διευθυντή, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Δημ. Γιαννίση, Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνστ. Ίσαρη, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη και όλων των Εφημερίων, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως στην περιοχή Κορθίου.

IMG_4083

IMG_4097

IMG_4114

IMG_4119

IMG_4121

IMG_4140
 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη σημασία του χρόνου στη ζωή μας, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Αντώνιο Χορευτή για την οργάνωση της υποδοχής και των Εκδηλώσεων και όλους τους παρισταμένους και τους ευχήθηκε για το νέο Έτος και διένειμε σε όλους δώρα και ευλογίες.

IMG_4143IMG_4147

IMG_4151IMG_4152

IMG_4163IMG_4168IMG_4174
  Τέλος, νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου χόρεψαν τοπικούς χορούς, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.

IMG_4185

IMG_4177IMG_4195

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αηδονίων…

IMG_4216

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αμέσως μετά μετέβη στο ορεινό χωριό των Αηδονίων στην Πίσω Μέριά, και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, με την παρουσία των κατοίκων της περιοχής και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

IMG_4219

IMG_4221

IMG_4229
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε σε όλους και τους ευχαρίστησε για την υποδοχή και αποδοχή του νέου Εφημερίου τους, Πανοσιωτάτου Νικόδημου Λουκά, ο οποίος, όπως είπε, ανέλαβε και ασκεί με υπευθυνότητα και εκκλησιαστικό φρόνημα τα καθήκοντά του στις ολιγάνθρωπες Ενορίες της περιοχής.

IMG_4233

IMG_4238

Υπό ομίχλη στην Άρνη…

IMG_4251

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, υπό συνθήκες ομίχλης και χιονιού, μετέβη στην ορεινή και κατάφυτη περιοχή της Άρνης, της «Ελβετίας» της Άνδρου και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, συνεχάρη τα μέλη του και τους ευχήθηκε για το νέο έτος και υπογράμμισε ότι στην ορεινή αυτή περιοχή μόνο οι Ναοί και οι καμπάνες εξακολουθούν να κρατούν ζωντανή την παράδοση, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να συσπειρώνονται γύρω από την Εκκλησία, ώστε να διατηρήσουν τις παραδόσεις και να τις μεταδώσουν στα παιδιά μας.

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *