Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, 2019

Δέσμευση του Περιφερειάρχη για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος, όπως έγινε με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία

0-02-04-b2c6cf12de640934055617c3048937f0ea9cefd7b12c7d9e3ea771939a965ce4_1c6d956e06b3b2

Συνάντηση του Γιώργου Χατζημάρκου με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δέχθηκε χθες, Παρασκευή, στο γραφείο του, την επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού  του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), Κωνσταντίνου Ζάχαρη και του Ευστάθιου Σαμαρά, μέλους του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), συνοδευομένων από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκο Φουτούλη.

Ο Περιφερειάρχης είχε  μαζί τους εγκάρδια συζήτηση σχετικά με το έργο που το Λιμενικό Σώμα επιτελεί στα νησιά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το έργο αυτό παράγεται.

Ο κ. Χατζημάρκος εξήρε την προσφορά του Λιμενικού Σώματος στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της μεγαλύτερης νησιωτικής Περιφέρειας της χώρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει.

Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει του προσωπικό του ΛΣ που υπηρετεί στα νησιά, λόγω της υποστελέχωσης, καθώς και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του.

Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε στους κκ Ζάχαρη και Σαμαρά το πώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στήριξε το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία στις ανάγκες εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού τους και δεσμεύτηκε, μέσω της ίδιας οδού που ενισχύθηκαν τα προαναφερθέντα Σώματα Ασφαλείας, να υπάρξει πρωτοβουλία και για το Λιμενικό Σώμα, λόγω του κρίσιμου ρόλου του στην περιοχή της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, της οποίας η ζωή συνδέεται άρρηκτα με τη θάλασσα.

Συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού στο προσεχές διάστημα, όπου κάθε μια από τις δύο πλευρές θα προωθήσει το περιεχόμενο αυτού του στόχου, αφού βεβαίως ενημερωθεί η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *