Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, 2019

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο –Πλήρης εφαρμογή από σήμερα

ploia-limani

Οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής

Από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, ξεκίνησε η πλήρης εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για όλα τα νησιά της επικράτειας, πλην Κρήτης, Ευβοίας και Λευκάδας. Έτσι, οι επιχειρήσεις με έδρα στο σύνολο της νησιωτικής χώρας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής.

Επίσης, από τη Δευτέρα 07/01/2019 ξεκίνησε η Β” περίοδος υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις από τα νησιά της πιλοτικής φάσης (για παραστατικά από 01/07/2018 έως 31/12/2018), με λήξη υποβολών 15/02/2019.

Η έναρξη υποβολών αιτήσεων χρηματοδότησης για παραστατικά του 2019 θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο.

Για την επιδότηση του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά, των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ, και η φορολογική κατοικία του/της υπεύθυνου υποβολής φορολογικής δήλωσης ή της/του συζύγου αυτού/ής στο μητρώο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε νησί που εφαρμόζεται η δράση. Δικαιούχοι είναι και το ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί προσωρινά σε νησί εφαρμογής της δράσης.

Υποβολή αίτησης πιστοποίησης για το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Ο κάθε δικαιούχος δηλαδή νοικοκυριό (ωφελούμενη μονάδα) πρέπει να υποβάλει αίτηση πιστοποίησης και να εγγραφεί στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα από την εφαρμογή, από το πρόσωπο που υποβάλλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας χρησιμοποιώντας του κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet. Εφόσον πιστοποιηθεί ως ωφελούμενη μονάδα, ο αιτών ενημερώνεται για το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) και το μέγιστο αριθμό των εισιτηρίων που αντιστοιχεί στην ωφελούμενη μονάδα.

Για εγγραφή / υποβολή αίτησηςhttps://submit.metaforikoisodynamo.gr/TermsofAgreement.aspx

Επιλεξιμότητα εισιτηρίων

Κατά την έκδοση εισιτηρίων ο δικαιούχος θα πρέπει να επιδείξει στον υπάλληλο του πρακτορείου τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (Μ.Α.Ν.) τον οποίο έχει λάβει κατά την αρχική εγγραφή του στο πληροφοριακό σύστημα του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος του πρακτορείου θα καταχωρίσει στο σύστημά του τον Μ.Α.Ν. καθώς και το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου. Ο δικαιούχος επιμελείται ώστε το εισιτήριο να αναγράφει τα προσωπικά του στοιχεία όπως είναι καταγεγραμμένα στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μ.Ι.

Κατά τα λοιπά η διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου είναι η ίδια. Αφού πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ο δικαιούχος μπορεί να ενημερωθεί μέσα από το λογαριασμό του στο πληροφοριακό σύστημα του μέτρου Μ.Ι. εάν το ταξίδι είναι επιλέξιμο, καθώς και το Α.ΝΗ.ΚΟ. το οποίο θα πιστωθεί στον λογαριασμό IBAN που δηλώθηκε κατά την υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Ερωτήσεις

Στην ιστοσελίδα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, έχει αναρτηθεί ενότητα με απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις: https://metaforikoisodynamo.gr/FAQ.aspx

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *