Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε σπουδαία όνειρα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

d73d7e223c70ce3ac042109b45a9dbed

«Έχουμε σπουδαία όνειρα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε χθες, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε για αρκετές ώρες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ευχήθηκε «αυτό το φως του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο τόσο μοναδικό είναι στον κόσμο, θα μπορέσει να είναι οδηγός μας για μία πιο φωτεινή Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως έχει κάνει και τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε χθες στη Ρόδο, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και πραγματοποίησε ομιλία στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, έγινε δεκτός με θέρμη ενώ στην κατάμεστη αίθουσα του Νεστορίδειου, όπου παρέστη σύσσωμη η τοπική Νέα Δημοκρατία και πλήθος κόσμου, επικρατούσε κλίμα ενθουσιασμού. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι, ο κ. Μητσοτάκης, θέλησε να βγει έξω από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που επιβάλλουν τα στενά όρια της εθιμοτυπίας ενώ ήταν “χαλαρός” και προσηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρόδο.

Λίγο μετά την άφιξή του στο νησί μας, λοιπόν, γύρω στις 10:30 το πρωί, έφθασε στην πλατεία Δημαρχείου και μετέβη αμέσως στο Δημοτικό Θέατρο όπου εκείνη την ώρα μόλις είχε ξεκινήσει η εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» για τη σημερινή επέτειο.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρακολούθησε την εκδήλωση για αρκετή ώρα και απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους. Σημειώνεται ότι εκεί ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Υψηλάντης, κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Γιάννης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο συμπατριώτης μας υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κρεμλής, σύσσωμη η ΝΟΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Παύλο Μπακίρη, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Δράκος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής κ.α.

Μετά την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πεζή, μετέβη στο καφέ Ronda όπου εκεί είχε συνάντηση με νέους-εργαζόμενους της Ρόδου, για αρκετή ώρα. Με “χαλαρή” διάθεση αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τους νέους θέματα που έχουν να κάνουν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην αγορά εργασίας και ειδικά σε όσους δουλεύουν στον τουρισμό, για τους χαμηλούς μισθούς, τη νοοτροπία, τις σπουδές τους αλλά και πώς βλέπουν τη διασύνδεση των σπουδών τους με την αγορά εργασίας. Σημειώνεται ότι εκεί βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκος Μπόνης.

Στην Περιφέρεια
Γύρω στις 2:00 το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια όπου έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα. Στο γραφείο του Περιφερειάρχη και παρουσία αρκετών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είχαν συνάντηση λίγης ώρας και έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στον κ. Χατζημάρκο για τις επικείμενες εκλογές.

Καταρχήν, ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε στο γραφείο του «τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας», όπως είπε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός ο οποίος στη μεγάλη μέρα της Δωδεκανήσου, της Ένωσής της με την Ελλάδα, ήταν πάντα εδώ. Και αφού τον ευχαρίστησε είπε για τον ίδιο: «Στο πρόσωπό του, εμείς βλέπουμε μία Ελλάδα η οποία θα έχει υψηλότερη προοπτική, μεγαλύτερες ευκαιρίες, αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Μία Ελλάδα η οποία θα έχει τάξη, νοικοκυριό, συνέπεια, σχέδιο και καθαρό μυαλό».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πολύ χαρούμενος που, για ακόμα μία χρονιά, του δίνεται η ευκαιρία, αυτές τις πολύ σημαντικές ημέρες, να βρεθεί στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης.  Στη συνέχεια, είπε ότι βρέθηκε εδώ και για ένα λόγο ακόμα και δήλωσε: «Για να παρέχω την αμέριστη πολιτική μου στήριξη και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε έναν επιτυχημένο Περιφερειάρχη, στον Γιώργο τον Χατζημάρκο ο οποίος πιστεύω ότι με την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου, θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει το πολύ σπουδαίο έργο το οποίο ήδη επιτελεί.

Δίνουμε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών και το κάνουμε διότι θεωρούμε ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να είναι αρωγοί στο μεγάλο αναπτυξιακό όραμα το οποίο έχουμε για την επόμενη ημέρα στην πατρίδα μας. Ο Γιώργος ο Χατζημάρκος έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο στο Νότιο Αιγαίο, μια Περιφέρεια με τόσες ιδιαιτερότητες αλλά και τόσο μεγάλη γεωπολιτική και ιστορική σημασία. Θέλω να του δοθεί η δυνατότητα να συνεργαστεί μαζί μας, εφόσον οι πολίτες μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους και να κάνουμε πράξη τα σπουδαία όνειρα τα οποία έχουμε για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό το τόσο ξεχωριστό και τόσο σημαντικό τμήμα της Ελλάδας με τα τόσα σημαντικά και αναξιοποίητα, σε ένα βαθμό ακόμα, συγκριτικά πλεονεκτήματα, Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι αυτό το φως του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο τόσο μοναδικό είναι στον κόσμο, θα μπορέσει να είναι οδηγός μας για μία πιο φωτεινή Ελλάδα συνολικά, για μία Ελλάδα της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, του καθαρού μυαλού, της λογικής, μακριά από ψέματα, μακριά από υποκρισίες, μακριά από λαϊκισμούς…».

Στη συνέχεια, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για το καινούργιο έμβλημα της παράταξής του, «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» ενώ ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι «η εμπιστοσύνη του Προέδρου σ’ αυτή την Περιφερειακή Αρχή, που δεν είναι μόνο εμπιστοσύνη στους ίδιους, είναι πολιτικό κεφάλαιο για τα νησιά μας, είναι εθνική επένδυση».

Η κεντρική εκδήλωση
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τους προαναφερθέντες,  μετέβη στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου όπου ήδη τον περίμενε πλήθος κόσμου, αρκετά στελέχη αλλά και φίλοι του κόμματος. Παρόντες ήταν, ακόμη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστος Καφτηράνης.

Πριν ανέβει στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης, τον προλόγισε καταρχήν ο κ. Κόνσολας ο οποίος τον καλωσόρισε ως τον μελλοντικό πρωθυπουργό της χώρας και είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων, των αλλαγών, μιας κυβέρνησης που θα αποτελέσει ορόσημο για την ελληνική ιστορία». Δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι η παρουσία του ταυτίζεται με την επέτειο της Ενσωμάτωσης και τόνισε: «Όμως, κάποιοι απεργάζονται σενάρια για τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συλλογική μνήμη, έχει εθνική συνείδηση και δεν θ’ αφήσουμε αυτές τις επιβουλές την επόμενη μέρα να γίνουν πράξη». Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Βρούτσης ο οποίος μίλησε για την ιδιαιτερότητα της περιφέρειάς μας και θέλησε να τον διαβεβαιώσει για δύο σημαντικές πολιτικές παρακαταθήκες που θα ζήσουμε στις εκλογές, όπως είπε: Το πρώτο είναι ότι θέλει να μεταφέρει στα Δωδεκάνησα ότι η παρουσία του κ. Χατζημάρκου, το έργο και η συνέπειά του τον κάνουν να πιστεύει ότι οι Κυκλάδες θα φέρουν υψηλότερο αποτέλεσμα από τα Δωδεκάνησα ενώ εκτίμησή του είναι ότι η Ν.Δ. στις Κυκλάδες θα σπάσει το φράγμα του 40%.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μπακίρης είπε ότι η παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη του για τον τόπο μας. «Εμείς στα Δωδεκάνησα ανυπομονούμε για μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη», είπε ακόμη. Ο κ. Καφτηράνης, από την πλευρά του, εξέφρασε τη χαρά του και ανέφερε ότι στις πολλαπλές μάχες που έρχονται οι Κυκλάδες έχουν αποφασίσει και στηρίζουν Νέα Δημοκρατία και τον κ. Χατζημάρκο γιατί οι εκλογές αυτές κρίνουν το μέλλον μας.

Σημειώνεται ότι αναφορά έγινε κατ’ επανάληψη στον κ. Χατζημάρκο ως εκ νέου υποψήφιο για την Περιφέρεια, τον κ. Καμπουράκη ως υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου αλλά και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές από την περιοχή μας, τον κ. Γιώργο Κρεμλή και την κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου που επίσης ήταν εκεί.

Προλογίζοντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και απευθυνόμενος στον ίδιο, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι θέλει να στείλει το μεγάλο μήνυμα ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και τόνισε: «Είμαι εδώ για να πω ότι εγώ δεν κρύβομαι. Εγώ δεν κάνω κρυφά ραντεβού, εγώ δεν ζητάω στηρίξεις κάτω από το τραπέζι, εγώ κοιτάω την κοινωνία στα μάτια και λέω ποιος είμαι, τι πιστεύω, τι πρεσβεύω και ποιοι με υποστηρίζουν».

Στη συνέχεια, τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και είπε ότι θα την τιμήσει. Είπε ακόμη ότι έπιασαν και τους δύο στόχους που είχαν θέσει: Και το Νότιο Αιγαίο άλλαξε κατηγορία και το δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων άνοιξαν.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος μίλησε «από καρδιάς», ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι στέλνουν ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής αλλά και πολιτικής συνέχειας στηρίζοντας την επανεκλογή του κ. Χατζημάρκου ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον κ. Καμπουράκη. Στη συνέχεια, αφού έκανε αναφορά στη συμπλήρωση σήμερα 71 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και στο μήνυμα της εποχής εκείνης, μίλησε για τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι είναι η παράταξη που πάντα ένωνε τους Έλληνες και ότι είναι μία βαθιά λαϊκή παράταξη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να θυμόμαστε όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας, ότι οι Έλληνες πολίτες θα καταδικάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερεις λόγους:
– Πρώτον ότι για να έρθει στην εξουσία εξαπάτησε τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις
– Δεύτερον ότι «έπνιξε» με φόρους και τσάκισε τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας

– Τρίτον ότι χειρίστηκε τα εθνικά θέματα προκαλώντας μεγάλες ζημιές, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα προβληματική. Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι το λέει αυτό στο Νότιο Αιγαίο, στο άλλο άκρο της Ελλάδας, επειδή άκουσε κάποιους τοπικούς βουλευτές περίπου να εκλιπαρούν τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί μία αντίστοιχη συμφωνία με την Τουρκία. «Όχι, ας το αφήσουν παρακαλώ! Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στα εθνικά θέματα, να μην ανοίξουμε, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές άλλες εθνικές πληγές!», είπε χαρακτηριστικά.

– Τέταρτον ότι «δηλητηρίασε» την πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργώντας νοσηρές καταστάσεις, επιδεικνύοντας παράλληλα θράσος και αλαζονεία.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όπως είπε στη συνέχεια, την ώρα που η απερχόμενη κυβέρνηση φέρεται μερικές φορές στη Βουλή, ως να είναι «τροχονόμος συμφερόντων».  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις διώξεις που ασκήθηκαν για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι «αντί να σκύψουν το κεφάλι στη μνήμη των 100 νεκρών, μας κουνάνε και το δάχτυλο». «Δεν θέλω να ζητήσω την παραίτηση της κας Δούρου, θέλω όμως στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και σε αυτήν και στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει επιτέλους να πάνε στο σπίτι τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είπε ακόμη ότι το Νότιο Αιγαίο στον τουρισμό είναι στην πρώτη γραμμή και οι ξενοδόχοι στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες δίνουν τον τόνο και οδηγούν το τουριστικό προϊόν σε νέους δρόμους. Μάλιστα, χαιρέτισε το γεγονός ότι εδώ υπήρξε εργασιακή ειρήνη καθώς έχουμε τοπικές κλαδικές συμβάσεις που έδωσαν τελικά καλύτερες απολαβές στους εργαζόμενους απ’ ό,τι οι κλαδικές συμβάσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Είπε, ακόμη, ότι έχουν πολλά πράγματα να κάνουν την επόμενη μέρα όπως για το πώς θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν και ότι θα έχουμε στο Νότιο Αιγαίο ακόμα περισσότερες επενδύσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ρόδος είναι πρωταγωνιστής στις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, ειδικά σε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Δεν παρέλειψε επίσης να πει ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη για νησιά χωρίς πλαστικά, ότι θα προωθήσουν την ενεργειακή αυτονομία των νησιών μας, σεβόμενοι παράλληλα και το περιβάλλον αλλά και ότι θα δώσουν λύσεις και για το ζήτημα των δασικών χαρτών που ταλανίζει τα νησιά.

Κλείνοντας, επεσήμανε ακόμη ότι η πολιτική μάχη των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου είναι ιδιαίτερα σημαντική και για το λόγο αυτό οι εκλογές αποκτούν μια ξεχωριστή διάσταση, αφού οι πολίτες μπορούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να φύγουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, τέλος, κάλεσε παλιά και νέα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε απόλυτη κομματική εγρήγορση και κυρίως να πείσουν τους αναποφάσιστους «ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη».

Πηγή: https://www.rodiaki.gr

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *