Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019

Κοπή επικίνδυνων δέντρων από τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου

8

Ύστερα από αίτημα του Δήμου αλλά και του ιδιοκτήτη, ο ΣΕΔΑ προέβη στην κοπή δυο κυπαρισσιών στην περιοχή των Μαινήτων.

Τα ατυχή δέντρα είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, ύστερα από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα με άμεσο κίνδυνο για τους περαστικούς αλλά και για την παραδοσιακή κρήνη που βρίσκονταν στην πορεία πτώσης των δέντρων.

4

Η οποία μάλιστα πρόσφατα είχε επισκευασθεί. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς από την ανατολική πλευρά, οπού είχαν πάρει κλίση τα δέντρα βρίσκονταν η κρήνη, από την νότια βρίσκονταν και μάλιστα πολύ κοντά καλώδια της ΔΕΗ, ενώ ακριβώς από κάτω υπήρχε ένα μικρό γεφυράκι. Νότια, λόγω της αντίθετης κλίσης δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρουμε να ρίξουμε τα δέντρα, αλλά υπήρχαν κα άλλα οπωροφόρα δέντρα τα οποία θα αντιμετώπιζαν τις καταστροφικές συνέπειες της πτώσης. Έτσι η μόνη διέξοδος ήταν να πέσουν στην βόρεια – βορειοανατολική πλευρά και δίπλα στην κρήνη.

2

Με τους κατάλληλους χειρισμούς αλλά και με την βοήθεια του οχήματος (ΣΕΔΑ3) τα δέντρα έπεσαν ακριβώς στο σημείο που θέλαμε ώστε να μη προκληθούν άλλες ζημιές. Η προσπάθεια κράτησε πέντε ώρες για την οποία απασχολήθηκαν εννέα εθελοντές με ένα όχημα – ΣΕΔΑ3.

Φωτογραφίες Μπάνικας Νίκος

Για περισσότερα νέα του Συλλόγου επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: https://seda-andros.blogspot.com

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *