Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 2019

Μαγειρικές… συμβουλές: Έχει δέσει η μαρμελάδα;

b_maralade_desimo

Επιμέλεια: Γαστρονόμος

Ένα κόλπο για να δούμε αν έχει δέσει η μαρμελάδα είναι να ρίξουμε 1 κουταλιά από το σιρόπι σε ένα πιάτο που είχαμε προηγουμένως αφήσει στο ψυγείο να κρυώσει. Θα πρέπει το σιρόπι να μην απλώνει πολύ, όπως θα άπλωνε π.χ. το νερό, να είναι δηλαδή πιο πυκνό. Επίσης, φυσώντας το σιρόπι να κρυώσει, θα πρέπει η επιφάνειά του να ζαρώνει ελαφρώς, όπως γίνεται στα ζελέ. Τέλος, τα φρούτα θα πρέπει να έχουν γίνει κάπως διάφανα και να έχουν αποκτήσει τη γυαλάδα των γλυκών του κουταλιού.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *