Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 2017

promi
promi

Παράταση ως 30 Ιουνίου για την προώθηση οίνων

629C2805A5F61F8B2F7FF13B9B9B8907

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι περισσότερο από ένα μήνα, (η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν 25 Μαΐου) η προθεσμία για την ένταξη στο πρόγραμμα προώθησης οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών, με σχετική απόφαση του υπουργείου.

Όπως ανακοινώνεται, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο «Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών» να υποβάλουν τα αιτήματά τους έως την 30η Ιουνίου 2017 στη Διεύθυνση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής.

Επισημαίνεται, ότι το ύψος του προϋπολογισμού του μέτρου όσον αφορά την Ενωσιακή και Εθνική Χρηματοδοτική Συμμετοχή, ορίζεται στο άρθρο 16 της υπ. αριθμ. 302157/10.06.2009 Κ.Υ.Α. (Β′ 1209) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, είτε στο τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, είτε στον ιστότοπο του Υπουργείου (Αγρότης-Επιχειρηματίας-Γεωργία-Οίνος-Προώθηση-Προβολή Οίνου σε Τρίτες Χώρες).

Βρείτε εδώ το επίσημο έγγραφο με την Παράταση προγράμματος προώθησης οίνων σε Τρίτες χώρες.pdf

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από ενωσιακά και εθνικά κονδύλια, είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.218.000 ευρώ για την διετία 2017-2018 και έχει χώρες – στόχους τις ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία στις οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δραστηριότητες για την προώθηση των ελληνικών οίνων ποιότητας.

Οι δράσεις αφορούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και γευστικές δοκιμές για καταναλωτές και επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον, προβλέπονται Road Shows σε Μόντρεαλ και Τορόντο του Καναδά όπως επίσης – για πρώτη φορά – στο Σικάγο και Χιούστον των ΗΠΑ καθώς και στο Σίδνευ, Αδελαϊδα και Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις επαγγελματιών του κρασιού από τις χώρες-στόχους με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό αμπελώνα και τις μοναδικές ελληνικές ποικιλίες αμπέλου, τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και να γευτούν πιστοποιημένους οίνους ποιότητας με τη σφραγίδα και το μεράκι των Ελλήνων οινοποιών.

Πηγή: http://www.agronews.gr

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *