Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019

Παράταση προθεσμίας δήλωσης μη ηλεκτροδοτούμενων (με διακοπή σύνδεσης) ακινήτων στον Δήμο Άνδρου

dimos

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί μη χρήσης ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η παράταση της ισχύουσας προθεσμίας, που λήγει την 18/01/2019, κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με χρεώσεις δημοτικών τελών πολίτες, οι οποίοι είτε δεν ενημερώθηκαν εντός της εξάμηνης προθεσμίας για την υποχρέωση υποβολής  δήλωσης, είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στον δήμο μας. Παραμένει, βέβαια, η υποχρέωση καταβολής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) για το διάστημα διακοπής ηλεκτροδότησης.  

Η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών (ΠΟΜΙΔΑ). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *