Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2019

Ποια θα είναι η τουριστική προβολή του Δήμου Άνδρου για το 2019;

ANDROS1

Ένα ευρύ πλάνο δράσεων τουριστικής προβολής της Άνδρου, που έχουν κυρίαρχο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων αγορών αλλά και τη συντήρηση των υφιστάμενων, παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης κ. Ελένη Πολίτου, κατά τη συνεδρίαση του Οργάνου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Η κα Πολίτου κατά την εισήγησή της αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την προβολή και ανάπτυξη του νησιού, σύμφωνα με την στρατηγικό marketing και το τριετές πρόγραμμα τουριστικής προβολής που εκπονήθηκε από εταιρεία συμβούλων το 2017. Μεγάλο στοίχημα και φέτος η αύξηση της επισκεψιμότητας, η οποία όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής επιτεύχθηκε το 2018, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα και στο μεγάλο ζητούμενο που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Άνδρου εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατόπιν προς επικαιροποίηση στον ΕΟΤ.

Λογικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μάθουμε και το ακριβές ποσό που θα διατεθεί μιας και τα κόστη που παρουσιάζονται παρακάτω αναφέρονται ως  «εκτιμώμενα».

Οι δράσεις για το 2019 σύμφωνα με την σχετική εισήγηση

Το πλάνο δράσεων προβολής για το νέο έτος έχει ως στόχο το άνοιγμα νέων και ταυτόχρονα τη συντήρηση καθιερωμένων αγορών ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, μέσα από συμμετοχές σε Διεθνείς εκθέσεις, παρουσιάσεις προορισμού, στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης, πρωτότυπα projects και «επένδυση» σε τεχνολογία αιχμής και social media.

Βασικές Αρχές Ανάπτυξης 2019

 • Διεύρυνση τουριστικής Περιόδου
 • Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
 • Προσέγγιση Νέων Αγορών Τουρισμού
 • Προσέλκυση Επενδύσεων
 • Τουριστική Εκπαίδευση
 • Ο Πολιτιστικός Τουρισμός
 • Δρασεις στο πλαισιο της Γαστρονομική περιφερεια 2019 για το Νοτιο Αιγαίο 
 • Ανάδειξη τοπικων προιόντων

Διαφημιστικές – Προωθητικές δράσεις και ενέργειες καταχώρησης σε μέσα του εηωτερικού

Προτείνεται ο συνδυασμός ΜΜΕ από διαφορετικές κατηγορίες όπως ραδιόφωνο, έντυπα Μέσα και διαδίκτυο. Θα πραγματοποιηθεί συστηματική και αναλυτική διερεύνηση για την ηλεκτρονική προβολή και διαφήμιση από έγκριτους διαδικτυακούς τόπους της Ελλάδας, όπου μας επιτρέπουν οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες το Δήμου.

Εκτιμώμενο Κόστος 2.000 πλέον ΦΠΑ

Οργάνωση παρουσιάσεων στο εξωτερικό

Παρουσίαση προορισμού σε επιλεγμένο κοινό πρακτόρων και δημοσιογράφων, ή/και συμμετοχή σε trade roadshows, ή/και γεύματα εργασίας με ταξιδιωτικούς πράκτορες & δημοσιογράφους όπου είναι εφικτό, σε ορισμένες από τις αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Συμμετοχή σε πρωτότυπες προωθητικές δράσεις για την προσέγγιση του ταξιδιωτικού κοινού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για το 2019 προτείνεται η επιλογή της Αγγλίας ή της Γαλλίας σαν επικρατέστερες.

Εκτιμώμενο Κόστος 4.000 € πλέον ΦΠΑ/ εκδήλωση

Προωθητικό Υλικό

Έντυπο προωθητικό υλικό

Θα δημιουργηθούν έντυποι τουριστικοί οδηγοί και χάρτες όπου θα καταγράφονται όλοι οι τουριστικοί πόροι και τα αξιοθέατα του νησιού, οι δραστηριότητες και οι εναλλακτικές δρασεις τουρισμού( «things to do»)

Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί στοχευμένο υλικό, στα αγγλικά, για θεματικές κατηγορίες τουριστικού προϊόντος (οικογενειακές διακοπές, σπορ/δράση, πολιτισμός- παράδοση, ρομαντικές διακοπές/γάμος, γαστρονομία, μοναστήρια) ως εργαλείο προώθησης στις εκθέσεις τουρισμού αλλά και τις επαφές με πράκτορες και δημοσιογράφους. Τα έντυπα έχουν φωτογραφικό υλικό και περιγραφικό κείμενο ενώ με QR code παραπέμπουν για περισσότερες πληροφορίες στη αντίστοιχη σελίδα του ιστότοπου.

Περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση των στοιχείων του τουριστικου οδηγού «Η Άνδρος των νερών και των ονείρων», , η επανεκτυπωσή του . Δημιουργία κι εκτύπωση 10.000 σελιδοδεικτών προώθησης του προορισμού (μονής όψης), εκτιμώμενο κόστος 500€ αναλόγως της ποσότητας. Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα υλοποιηθούν μέσω εξωτερικής ανάθεσης και σύναψης σύμβασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Εκτιμώμενο Κόστος 6.000€ πλέον ΦΠΑ

Ηλεκτρονικό προωθητικό υλικό

Αγορά και διαμόρφωση usb με πληροφοριακό υλικό ή βίντεο προώθησης της Άνδρου αρχικά σε μικρή ποσότητα προκειμένου να δοθεί στους tour operator και travel blogger αντί έντυπου υλικού προκειμένου να διευκολυνθούν στην μεταφορά του.

Εκτιμώμενο κόστος 1000€ (πλέον ΦΠΑ) αναλόγως την ποσότητα.

Αξιοποίηση διαδικτυακών τεχνολογιών

Μετάφραση και ανάρτηση της ιστοσελίδας του Δήμου, στην Ιταλική και στη Κινεζική Γλώσσα.

Η μετάφραση της ιστοσελίδας του δήμου κρίνεται αναγκαία στα πλαίσια της προσπάθειας για διεθνή τουριστική προβολή

Το κόστος για την μετάφραση υπολογίζεται σε 1.700,00€ ανά γλώσσα (συμπεριλαμβάνεται και το ανέβασμα της ιστοσελίδας), αλλά συγκεκριμένα θα προκύψει έπειτα από έρευνα αγοράς και θα υλοποιηθεί μέσω εξωτερικής ανάθεσης και σύναψης σύμβασης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Λειτουργία και συντήρηση / επικαιροποίηση και βελτιστοποίηση της τουριστικής ιστοσελίδας της Ανδρου 

Ετήσια τεχνική υποστήριξη του ιστότοπου και φιλοξενία (technical support, web hosting)

Δημιουργία section “MEDIA – PRESS” στον ιστότοπο. Στο section αυτό θα αναρτηθεί κατηγοριοποιημένο φωτογραφικό υλικό και press kit για άμεση ενημέρωση και αναφορά των δημοσιογράφων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν άμεσα να ανατρέξουν σε φωτογραφικό υλικό και να το «κατεβάσουν» για χρήση σε δημοσιεύματα ή δελτία τύπου. Επιπλέον, το media kit παρουσιάζει τις θεματικές κατηγορίες τουριστικού προϊόντος του νησιού κάνοντας άμεση αναφορά σε σημεία ενδιαφέροντος. 

Επανασχεδιασμός εικαστικής εμφάνισης του ιστοτόπου με στόχο την προβολή της καμπάνιας που θα σχεδιαστεί και την καλύτερη εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες που μπαίνουν στον ιστότοπο για τουριστικές πληροφορίες. 

Σύνδεση του ιστότοπου με τα social media.

Εκτιμώμενο Κόστος 5.000 € πλέον ΦΠΑ

Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής καμπάνιας επικοινωνίας

Επικοινωνιακή πλατφόρμα που τοποθετεί και διαφοροποιεί την Άνδρο από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς Σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής επικοινωνίας είναι το είναι το δημιουργικό όχημα (campaign concept) που θα συστήσει τον προορισμό ως ενιαίο και θα εντάξει τα προϊόντα (θεματικά προϊόντα, εμπειρίες) υπό το πρίσμα της ενιαίας κεντρικής δημιουργικής ιδέας, αναδεικνύοντας τη δυναμική τους, κάτω από την ομπρέλα της «Ανδρου», η οποία «υπογράφει» την καμπάνια.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα προταθούν τα υλικά που θα αποτελέσουν την εργαλειοθήκη δημιουργικών στοιχείων (campaign toolbox). Για τις ανάγκες της καμπάνιας, θα σχεδιαστεί ένα οικοσύστημα (digital ecosystem) με πυρήνα τον ιστότοπο που θα περιλαμβάνει τα social media assets του Δήμου καθώς και συνδεδεμένες σελίδες και blogs (σελίδες φορέων τουρισμού του νησιού). To οικοσύστημα θα τροφοδοτείται με περιεχόμενο που θα αναπτυχθεί με βάση την Κεντρική Ιδέα της καμπάνιας και με στόχο να αναδείξει το χαρτοφυλάκιο εμπειριών του νησιού.

Εκτίμηση κόστους για σχεδιασμό της καμπάνιας (campaign concept) και υλοποίηση της εργαλειοθήκης δημιουργικών στοιχείων: 6.000€ πλεον ΦΠΑ

Παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου και user generated περιεχόμενο

Δημιουργείται περιεχόμενο για την προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ανδρου το οποίο προωθείται μέσω των social media, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές διάδοσης αλλά και από τα ειδικά θεματικά έντυπα που θα παραχθούν.

Ειδικότερα δημιουργούνται:

 • Ταξιδιωτικές ιστορίες για τον προορισμό
 • Ιστορίες θεματικών εμπειριών με την τεχνική της δημιουργικής αφήγησης πεζοπορικής ή άλλης εμπειρίας (creative story telling), οι οποίες θα παρουσιάζουν το τουριστικό προϊόν της Άνδρου και αντίστοιχα posts για χρήση στα Social Media
 • Social media posts
 • Φωτογραφική επιλογή θεματικών τουριστικών εμπειριών

Η επιλογή των φωτογραφιών, με σύγχρονη αντίληψη και για τις ανάγκες της διαδικτυακής ψηφιακής καμπάνιας θα γίνει από το υπάρχον αρχείο του Δήμου και από την photobank που παραδόθηκε από τους Greek Instagramers Events -Video. Δημιουργείται θεματικό video υλικό κάτω από την κεντρική δημιουργική ιδέα της καμπάνιας.

Για την παραγωγή του video θα συνδυαστούν πλάνα αρχείων ενώ για την παραγωγή τους ακολουθείται η διαδικασία:

1. Εκπόνηση δημιουργικής αφήγησης του προϊόντος (script / story telling)

2. Έρευνα πλάνων και καθορισμός αναγκών γυρισμάτων

3. Παραγωγή Στην παραγωγή περιλαμβάνεται η δημιουργία του σεναρίου και της δημιουργικής ιδέας, post production – μοντάζ – δημιουργία καρτών, στούντιο ήχου, μουσική από library.

Το κόστος είναι ενδεικτικό και αφορά μόνο σε παραγωγή ταξιδιωτικών ιστοριών (δίγλωσσο) και σύνδεσή τους με υπάρχουν φωτογραφικό υλικό . Σε περίπτωση που χρειάζονται γυρίσματα για την παραγωγή θεματικών videos ή και φωτογράφηση τα κόστη διαμορφώνονται ανάλογα.

Εκτίμηση ανάπτυξης περιεχομένου (εξαρτάται από το εύρος και το είδος του περιεχομένου): 8.000€ πλεον ΦΠΑ

Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Η εξωστρέφεια αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα για μακροπρόθεσμη τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Η Άνδρος επειδή δεν μπορεί να συμμετέχει αυτόνομα σε εκθέσεις του εξωτερικού για οικονομικούς λόγους, εξαιτίας του μεγάλου κόστους συμμετοχής σε αυτές, θα συμμετάσχει στις πλέον αποδοτικές ελληνικές και Διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, για την προώθηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, των εναλλακτικών δραστηριοτήτων, όπως του περιπατητικού τουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, κ.λ.π. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Στην συνέχεια αναφέρονται οι κύριες Ελληνικές και Διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες θα συμμετάσχει ο Δήμος Άνδρου.

ΙΤΑΛΙΑ BIT – Μιλάνο, 10-12/2/2019

ΙΣΡΑΗΛ ΙΜΤΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ 12-13/2/2019

ΣΕΡΒΙΑ IFT -Βελιγράδι 21-24/2/2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΤΒ Βερολίνο, 6/3-10/3/2019

ΓΑΛΛΙΑ Salon de Mondial – Παρίσι, 14/3-17/3/2019

ΡΩΣΙΑ ΜΙΤΤ –Μόσχα,12/3-14/2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Tour Natur – Ντίσελντορφ, 6/8-08/9/2019

ΑΓΓΛΙΑ WTM – Λονδίνο, 4-6/11/2019

ΕΛΛΑΔΑ Philoxenia – Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2019

ΕΛΛΑΔΑ Athens Marathon Expo – Αθήνα Νοέμβριος 2019

ΠΟΛΩΝΙΑ Grecka Panorama – Βαρσοβία Δεκέμβριος 2019

ΕΛΛΑΔΑ Athens International Tourism Expo- Αθήνα Δεκέμβριος 2019

Διοργάνωση εκδηλώσεων

 Η ολοκληρωμένη Τουριστική Προβολή της Άνδρου, επιβάλει το σχεδιασμό και υλοποίηση ορισμένων εκδηλώσεων και γιορτών. Συγκεκριμένα προγραμματίζονται οι παρακάτω δραστηριότητες τόσο του Δήμου αλλά και φορέων της Άνδρου:

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Συλλόγων & Φορέων της Ανδρου

Ο Δήμος στέκεται αρωγός και θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις Συλλόγων και Φορέων του νησιού που προβάλουν τα έθιμα, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό, τις ομορφιές του νησιού, όπως τοπικά πανηγύρια, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας , χορευτικές, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις ( Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιακό Φεστιβάλ κ.α.) , Γιορτή Λεμονιού, Καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι εκδηλώσεις για τον Κληδονα κ.α. Οι επισκέπτες ανάλογα την εκδήλωση, διασκεδάζουν, γεύονται τοπικά προϊόντα και γνωρίζουν την ιστορία και τις ομορφιές του νησιού.

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, στο Ανοιχτό Θέατρο στη Χώρα, από την ΑΜΚΕ “Φίλοι του Φεστιβάλ Ανδρου και την συνεργασία του Δήμου με μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, παραστάσεις αρχαίου δράματος ή κωμωδίας, συνέδρια πολιτιστικού περιεχομένου κ.α. Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται να γίνει Καλοκαίρι του 2019.

Andros Trail Race

Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος, Andros Trail Race, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου και της Περιφέρειας. Ο αγώνας αυτός μετά την τρεις επιτυχείς προηγούμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθεί για 4η απευθύνεται σε όλους τους αθλητές, που θέλουν να γευθούν την ορεινή φύση της Άνδρου σε μια καθαρά αγωνιστική διαδρομή πρόκληση, σε ποικίλα τερέν δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να ζήσει από κοντά μια μοναδική εμπειρία στο ομορφότερο και λιγότερο γνωστό νησί των Κυκλάδων. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που σταδιακά θα αποτελέσει θεσμό για την Άνδρο.

• Η γνωριμία και η ανάδειξη των μονοπατιών.

• Η προώθηση του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού.

• Η προβολή του μοναδικού οικοσυστήματος της Άνδρου.

• Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο αγώνας θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019. Οι διαδρομές του αγώνα αναπτύσσονται κυρίως στο πιστοποιημένου πεζοπορικο δικτύο (Leading Quality Trails – Best Of Europe) και πιο συγκεκριμένα οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαβαθμισμένης δυσκολίας διαδρομών και διαφορετικών χιλιομετρικών αποστάσεων

Ενδεικτικό κόστος 3.500€ πλεον ΦΠΑ

2ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου και Αγώνας Αφανούς Ναύτη

Διοργάνωση για 3η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Άνδρου με συνδιοργανωτές τον ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ Νέας Μάκρης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , τον Παναδριακό Σύλλογο Ναυτικών, τον Α.Ο.Φ. Δύο αγώνων

α)του Ημιμαραθώνιου Άνδρου που στόχο έχει την προβολή του μοναδικού πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος διασχίζοντας τα ορεινά χωριά από το Κόρθι μέχρι την Χώρα και

β) του Αγώνα Αφανούς Ναύτη ενός αγώνα τιμής , μνήμης , ιστορίας αλλά και παράδοσης με εκκίνηση το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη με κατεύθυνση το παραδοσιακό ναυτικό χωριό τις Στενιές και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Γηροκομείου στην Χώρα.

Οι αγώνες θα γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μαιο του 2019 και με επιπλέον στόχο την ύπαρξη αθλητικών γεγονότων που θα προβάλλουν την Άνδρο, ως νησί δραστηριοτήτων και αθλητικού τουρισμού εκτός τουριστικής περιόδου.

Ενδεικτικό κόστος 1.500€

Αγώνας Τριάθλου

Διοργάνωση αγώνα τριάθλου με στόχο την καθιέρωση ως αθλητικού θεσμού στην Υδρουσα. Ενδεικτικά θα συμπεριληφθουν τα αγωνίσματα της κολύμβησης, Sup,Serfing και εναλλακτικά ποδηλασίας.

Ενδεικτικό κόστος 1.000€

Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της τοπικής Γαστρονομίας

Με αφορμή της ανακήρυξης της Π.Ν.Α. ως Γαστρονομικης Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 θα διοργανωθεί εκδήλωση για την ανάδειξη της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της Ανδρου σε συνεργασία με τους επαγγελματίες τουρισμού ,εστίασης,τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων του νησιου και την Περιφέρεια καθώς και αλυσιδωτές εκδηλώσεις (π.χ. εβδομάδα φουρτάλιας όπου κάθε μέρα θα φιλοξενείται η γιορτή και σε διαφορετικό χωριό.)

Διοργανωση Εαρινου Ραλλυ FILPA 2019

Θα συνδιοργανωθεί για δευτερη συνεχή χρονια τον Απριλιο του 2019 από τον Δήμο “Ανδρου την ΦΙΛΠΑ και το CTN Andros το ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ της ΦΙΛΠΑ 2019.

Ενδεικτικό κόστος εκδήλωσης 1000€

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Καλοκαιριου 2019 

Παραστάσεις , συναυλίες και θεατρικά δρώμενα που θα οργανωθούν απο το Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου

Άλλες εκδηλώσεις, συνέδρια, εκθέσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς

 • Συνδριοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου τον Οκτώβριο του 2018 απο τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου Andros Routes. Το Φεστιβάλ πεζοπορίας που θα απευθύνεται τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς πεζοπόρους αλλά και κατοίκους και τακτικούς επισκέπτες της Άνδρου, θα περιλάβει συστάδα δράσεων κατά μήκος του δικτύου των πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την έκταση του νησιού, σε συνεργασία με κατοίκους, επαγγελματίες, συλλογικούς φορείς και Ιδρύματα του νησιού. -(ενδεικτικό κόστος 5.000€)
 • Αδελφοποίηση του Δήμου Άνδρου με Δήμο της Γερμανίας με άξονα τη πεζοπορία. Στα πλαίσια της 3ετούς συνεργασίας μας με Ευρωπαίους εταίρους σε ζητήματα πεζοπορίας, αξιοποιώντας επαφές και συναντήσεις δρομολογούμε την αδελφοποίηση του Δήμου μας με Δήμο της Γερμανίας προκειμένου για την ανταλλαγή σε ζητήματα τεχνογνωσίας πεζοπορικού τουρισμού αλλά και την ευρύτερη προβολή της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού.

Λοιπές ενέργειες

 Έρευνα ικανοποίησης του τουριστικού κοινού

Έρευνα ικανοποίησης του τουριστικού κοινού (επισκέπτες), online και offline. Η έρευνα θα έχει διάρκεια 20 ημέρες (μέσα Ιουνίου – πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου). Τα σημεία επαφής με την έρευνα θα είναι

α. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις,

β. συνεργαζόμενα πρακτορεία τουρισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.000 €

Φιλοξενία Τουριστικών Φορέων & Δημοσιογράφων

Φιλοξενία Tour Operators, Δημοσιογράφων και bloggers από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (μετά από πρόταση και σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία του Ε.Ο.Τ και την Marketing Greece). Κύριος στόχος είναι τόσο η προβολή στο Εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Πρόσκληση Tour Operators, Δημοσιογράφων και bloggers με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Φιλοξενία και ξενάγηση στην Άνδρο. Οι συγκεκριμένες ενέργειες θα υλοποιηθούν από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο

Λόγω φιλοξενιών που παρέχονται απο τους επαγγελματιες τουρισμου και εστίασης προβλέπεται πολύ μικρο κόστος υψους 1500€

Υποστήριξη Επικοινωνίας

 • Σύνταξη ή έλεγχος τουριστικών κειμένων δημοσιότητας (ομιλίες, άρθρα, δελτία Τύπου, κείμενα εντύπων).
 • Σύνταξη, αποστολή και προώθηση (follow up) Δελτίων Τύπου σε όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά), με θεματολογία που θα προέρχεται από προτάσεις και εισηγήσεις της και πάντοτε σύμφωνα με τα νέα της περιοχής (Τι αποτελεί είδηση για τον τουριστικό κλάδο).

Εκτιμώμενο κόστος 2000€ πλεον φπα

Μεταφορά υλικού

Αφορά τα έξοδα μεταφοράς υλικού στο εξωτερικο και το εσωτερικο.

Εκτιμώμενο κόστος 2.000€

Γραφεία Πληροφοριών

Κρίνεται επιβεβλημένη η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων INFO καθόλη την διάρκεια της τουριστικής σεζόν στην πύλη εισόδου του νησιού στο Γαύριο ,αλλά και στην Χώρα, στο Κόρθι και στο Μπατσί στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου τα οποία θα παρέχουν , εκτός του εντύπου πληροφοριακού υλικού του νησιου, καθημερινά στους επισκέπτες χρηστικές πληροφορίες για τα μνημεία που μπορούν να επισκεφτούν, για τις αξιόλογες διαδρομές (περιπατητικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές) τους οικισμούς, τις παραλίες, για θέματα που αφορούν τη συγκοινωνία, για τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων,καθώς και για τις πολιτιστικές και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί καθώς και κάθε άλλη χρησιμη πληροφορία ενώ η καταγραφή των παραπόνων και των θετικών εντυπώσεων από τουρίστες και επισκέπτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Εκτιμώμενο κόστος 8.000 €

1 Σχόλιο

 1. adultfrinendfinder chat

  Excellent post. I was checking constantly
  this blog and I am impressed! Extremely useful information specifically the last part :) I care for such info a lot.
  I was looking for this certain information for a long time.
  Thank you and good luck.

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *