Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, 2019

Τερέζα Μέι: Ψηφοφορία για έξοδο χωρίς συμφωνία ή και παράταση του Brexit

britains-pr-thumb-large

Μιλώντας σήμερα στην Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι φάνηκε για πρώτη φορά να κάνει μία σημαντική υποχώρηση, στην μέχρι τώρα αδιάλλακτη στάση της σχετικά με την ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με την υπάρχουσα και μοναδική συμφωνία μέχρι τις 12 Μαρτίου, τότε θα υπάρξει στις 13 Μαρτίου δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, για αποχώρηση χωρίς συμφωνία (άτακτο Brexit).

Αν και αυτή απορριφθεί, τότε θα υπάρξει Τρίτη ψηφοφορία ανάμεσα στους βουλευτές για παράταση του Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, μόνο εάν υπάρξει σαφής συναίνεση της βουλής για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

H Μέι επιτέθηκε στον ηγέτη των Εργατικών λέγοντας ότι με το να υποστηρίζει ένα δεύτερο δημοψήφισμα  «προδίδει την εμπιστοσύνη των Βρετανών πολιτών» ενώ από την πλευρά του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε την πρωθυπουργό ότι κάνει ότι μπορεί για να εξαντλήσει τον χρόνο και ότι μετακίνησε «μέχρι τις 12 Μαρτίου» την ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας για το Brexit, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο για να επιχειρήσει να την επαναδιαπραγματευθεί. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει δηλώσει  ότι μια παράταση δεν είναι στα πλάνα των Βρυξελλών, αλλά είναι μια πιθανότητα που διαρκώς αυξάνεται.

Ωστόσο, η βρετανίδα πρωθυπουργός  έχει ξεκαθαρίσει σήμερα ότι μια παράταση δεν θα επιλύσει την κρίση, αντίθετα θα είναι αρνητική για τη χώρα.

«Πιστεύω είναι εφικτό να φύγουμε με συμφωνία στις 29 Μαρτίου. Και νομίζω εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε όλη την ενέργειά μας. Κάθε καθυστέρηση είναι καθυστέρηση, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα και δεν το επιλύει. Πιστεύω ότι πράγματι υπάρχει η ευκαιρία να φύγουμε με τη συμφωνία στις 29 Μαρτίου και πάνω σ” αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» δήλωσε λίγες ώρες νωρίτερα. 

Πηγή: Καθημερινή

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *