Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου, 2019

Τη δημιουργία υδατοδεξαμενών στις Εβρουσιές εξήγγειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου κ. Δ. Γιαννίσης

Δημ Γιαννίσης

Εξαγγελία από τις Εβρουσιές, να επαναφέρει στο τραπέζι και να υλοποιήσει την «ξεχασμένη», όπως τη χαρακτηρίζει, μελέτη του κ. Βαγγέλη Πισσία με την οποία προβλέπεται δημιουργία μικρών υδατοδεξαμενών στην περιοχή, έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Γιαννίσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γιαννίσης σε σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, είναι καιρός να αξιοποιηθεί το «διαμάντι» της Άνδρου, που αποτελεί μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, με πολλά νερά.

«Πρώτη προτεραιότητα μας την επόμενη μέρα εφόσον αναλάβουμε τη διαχείριση του Δήμου Άνδρου, είναι οι μελέτες που υπάρχουν ξεχασμένες από το 2014 στα συρτάρια του Δήμου και της Περιφέρειας να ενεργοποιηθούν», ξεκαθαρίζει ο κ. Γιαννίσης αναφερόμενος  στη μελέτη του κ. Βαγγέλη Πισσία που προβλέπει να δημιουργηθούν μικρές υδατοδεξαμενές. 

Επιπλέον υποστηρίζει πως ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα από την αρχή , να σταματήσει αυτό που χρόνια τώρα όλοι ψιθυρίζουμε ότι τα νερά της Άνδρου καταλήγουν στην θάλασσά και συντονισμένα να ελαχιστοποιηθούν οι αστοχίες του παρελθόντος.

«Πρόκειται για πολύ μικρά έργα όχι για Φαραωνικά έργα. Έργα που θα εμπλουτίσουν τον υφιστάμενο υδροφόρο ορίζοντα των περιοχών αυτών. Οι ποσότητες νερού θα παροχετεύονται τόσο στις παρακείμενες ιδιοκτησίες ούτως ώστε να ξανανθίσουν οι κάμποι εφόσον υπάρχει και μία νέα στροφή νέων ανθρώπων στην αγροτική διαδικασία και η Άνδρος να μπορέσει να προτείνει ξανά τα δικά της σωστά και καλά αγροτικά προϊόντα και να μπει ξανά στον χάρτη των Κυκλάδων», αναφέρει ο κ. Γιαννίσης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, διανύοντας τον δρόμο που οδηγεί στις Εβρουσιές κάνει μια μικρή αναδρομή στην ασφαλτόστρωση του το 2009, τονίζοντας πως το έργο έγινε χάρη στη δική του προσπάθεια ως Δήμαρχος Άνδρου το 2000, όπου ζήτησε από το Υπουργείο Γεωργίας να ενταχθεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το βίντεο του κ. Γιαννίση:

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *