Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου, 2019

Τήνος: Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για τις ανεμογεννήτριες

tinos-anemogennitries-696x487

Η απόφαση θα παρθεί μετά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και σε διάστημα εντός ενός μήνα – Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για παύση των εργασιών

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Τήνου ενάντια στην Ενεργειακή Κυκλάδων. Κατά την διάρκεια της δίκης, πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο μέσα και έξω από το ειρηνοδικείο Τήνου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ειρηνοδίκης ζήτησε επιτόπια θεώρηση του επιδίκου ώστε να κρίνει ιδίοις όμμασι τα όσα ειπώθηκαν στη αίθουσα του δικαστηρίου. Πράγματι η ειρηνοδίκης, παρουσία των αστυνομικών αρχών αλλά και αρκετών πολιτώνμετέβησαν στο σημείο της εγκατάστασης του εν λόγωαιολικού πάρκου.

Από όλους όσους περπάτησαν στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι η φθορά και η αλλοίωση του τοπίου είναι πολύ σημαντική, μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα από το ξεκίνημα των εργασιών. Ήταν ξεκάθαρο για όποιον παρατήρησε την περιοχή ότι έχουν γίνει επιχωματώσεις, διαπλάτυνση στην λωρίδα από όπου περνάνε τα μηχανήματα, επικάλυψη των πετρωμάτων και γενικώς διάφορα έργα οδοποιίας.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα. Δυστυχώς το αίτημα της πλευράς του Δήμου Τήνου για παύση των εργασιών μέχρι την γνωστοποίηση της απόφασης απορρίφθηκε.

Όμως, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει αυτόματα την συνέχιση των εργασιών, σημαίνει την βίαιη και ανυπολόγιστη καταστροφή του τοπίου.

Πηγή: https://cyclades24.gr

 

 

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *