Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2019

Το National Geographic «υποκλίνεται» στην γαστρονομία της Νάξου

Naxos

«Φάε σαν θεός στο ηλιόλουστό νησί της Νάξου!» είναι ο εμπνευσμένος τίτλος του εντυπωσιακού άρθρου που πρόσφατα δημοσίευσε ο διεθνής διαδικτυακός τόπος του National Geographic.  

Η δημιουργός του άρθρου που έλαβε έγκαιρη ενημέρωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προορισμού, δηλώνει εντυπωσιασμένη με τη γαστρονομική κουλτούρα του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων που «συμπυκνώνει την ιστορία χιλιάδων ετών στην καθημερινή διατροφή και το διαιτολόγιο του τόπου». Με τις ευλογίες του Θεού Διονύσου, η Νάξος προσφέρει μία ανεξάντλητη  ποικιλία από τοπικά προϊόντα όπως πατάτες, τυροκομικά, ελαιόλαδο, μέλι και κίτρο. Σύμφωνα με το άρθρο, οι πρώτες ύλες αυτές τροφοδοτούν μία σειρά από μοναδικές συνταγές όπως κόκορας με μακαρόνια και το νόστιμο «μελαχρινό», που θα θυμάται για πάντα ο ταξιδιώτης.

«Η  συνεχής ανάδειξη από ΜΜΕ διεθνούς βεληνεκούς αποτελεί για τον προορισμό τη μεγαλύτερη πιστοποίηση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχει», δήλωσε ο νέος Δήμαρχος του νησιού, κ. Δημήτρης Λιανός αναφορικά με το ιδιαίτερα κολακευτικό αφιέρωμα που φιλοξενεί η «Βίβλος» του ποιοτικού ταξιδιώτη, Nationalgeopraphic.com με 19,5 εκατομμύρια επισκέπτες παγκοσμίως και 12,7 εκατομμύρια επισκέπτες στις ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.nationalgeographic.com/travel/destinations/europe/greece/unique-food-culture-cuisine-island-of-naxos/

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *