Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019

Το θετικό πρόσημο που άφησε ο Χρήστος Βουραζέρης στα οικονομικά του Δήμου Άνδρου αποδείχθηκε με στοιχεία και στην πράξη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6 CROP ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΝΑΛΩΣΗΣ

Στην πρώτη δεκάδα των Δήμων με την καλύτερη οικονομική διαχείριση, βρέθηκε ο Δήμος Άνδρου εκπλήσσοντας τους πάντες.

Στην πραγματικότητα βέβαια , η επίδοση αυτή αντανακλά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών  κ. Χρήστο Βουραζέρη που από την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του, σχεδίασε και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Άνδρου.

Ενοποιήθηκε ο τομέας των εσόδων και αυξήθηκε η εισπραξιμότητα ενώ ο Δήμος Άνδρου άρχισε να διαμορφώνει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με αποτέλεσμα το 2017 να υπάρχει για πρώτη φορά προϋπολογισμός με πλεόνασμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τρία χρόνια αυξήθηκαν τα έσοδα του Δήμου Άνδρου κατά 800.000 ευρώ.

Ο  Ελληνικός Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων, κατατάσσει το Δήμο Άνδρου στην πρώτη δεκάδα των δήμων όλης της χώρας  στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης.

Συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Άνδρου καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα στους δήμους με την μικρότερη απόκλιση στις προϋπολογισθείσες δαπάνες ενώ είναι στην ένατη θέση μεταξύ των πιο αποδοτικών δήμων όλης της χώρας με κριτήρια τη γενική εκτέλεση του προϋπολογισμού, το κόστος λειτουργίας του Δήμου ανά κάτοικο, το κόστος προσωπικού, την απόκλιση δαπανών για επενδύσεις και τα ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λειτουργούν θετικά για τη δημοτική αρχή αλλά αναμφίβολα αναδεικνύουν και το θετικό έργο και τη συνεισφορά του Χρήστου Βουραζέρη στον τομέα των οικονομικών του Δήμου.  

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *