Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Άμεση σύγκλιση του περιφερειακού συμβουλίου ζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος

kokkinos

Την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πολλαπλά μέτωπα η περιφέρεια μαςζητά ο Χαράλαμπος Κόκκινος, προτείνοντας – εάν χρειαστεί – να πραγματοποιηθεί διήμερη συνεδρίαση στη Σύρο, όπου έχει να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο 9 ολόκληρους μήνες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρει ενδεικτικά τις πρόσφατες καταστροφές και τους θανάτους λόγω της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα, το «λουκέτο» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, την αγωνία των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ και στη ΔΕΥΑΚ, τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στα νησιά που μπήκαν στο στόχαστρο της τρόικας, αλλά και την οπισθοδρόμηση των δομών δημόσιας υγείας στο Νότιο Αιγαίο.

«Με δεδομένο ότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και πιέζουν και η κοινωνία του Ν. Αιγαίου ζητά δράσεις, παρεμβάσεις, αλληλεγγύη και αποτέλεσμα, καλούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θυμίζουμε ότι είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε, σωστά, λόγω των συνεπειών της κακοκαιρίας στα Δωδεκάνησα και μετά από πρότασή μας, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο το Νοέμβριο.Επιτέλους, η περιφερειακή αρχή πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με αλληλεγγύη στους κατοίκους των νησιών μας. Να το κάνει έστω και τώρα πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο…»αναφέρει ο κ. Κόκκινος στην ανακοίνωση του.

Ως«καίριο χτύπημα»στο λαό και την οικονομία της Δωδεκανήσου χαρακτήρισε ο κ. Κόκκινος το «λουκέτο» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, η οποία εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ έδινε εργασία και σε 150 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, «ο “ξαφνικός θάνατος” της, ο τρόπος που προήλθε και οι όροι “απορρόφησής της” από την Alpha Bank γεννούν πολλά ερωτήματα και ταυτόχρονα το θυμό και την οργή των Δωδεκανησίων, αφού «οι παλαιότεροι μέτοχοι της τράπεζας αγνοούν την τύχη των μετοχών τους και εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν λάβει δάνεια, αναμένουν με αγωνία τη συμπεριφορά από την Alpha Bank με την οποία θα έχουν, πλέον, συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή, οι 150 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους βρίσκονταισε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» με τον προγραμματισμό της ζωής τους να ανατρέπεται, καθώς – όπως λέει ο κ. Κόκκινος – δε διασφαλίζεται η εργασιακή τους μετάβαση στο νέο τραπεζικό σχήμα. «Δυστυχώς,κάποιοι εξακολουθούν να θέτουν τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου κινδυνεύουν να κάνουν “μαύρα Χριστούγεννα”» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος.

Ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής Για Τα Νησιά Μας» υπενθύμισε ότι ο συνδυασμός του στήριξε τη δράση και το ρόλο της  Συνεταιριστικής  Τράπεζας Δωδεκανήσου, όταν και στην – προ διμήνου – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο ζήτησε τη στήριξη της τράπεζας μέσω της αύξησης του κεφαλαίου που ήταν σε εξέλιξη και ζήτησε η Περιφέρεια να διατηρήσει και να αυξήσει τις καταθέσεις της από τα ταμειακά της υπόλοιπα.

«Σήμερα χτυπάμε τον “κώδωνα του κινδύνου”.Καλούμε τους φερόμενους ως “πρωτεύθυνους” πολίτες αλλά και τους “παράγοντες” που σήμερα σιωπούν ή εκφράζουν “λόγια συμπάθειας” ή χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” να αναλάβουν πρωτοβουλίες σωτηρίας των ανθρώπων που πλήττονται από την παύση της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.Εάν δε γίνει αυτό άμεσα… να θυμούνται:τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει»καταλήγει ο κ. Κόκκινος.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!