Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Άνδρος, το απολλώνιο φως της ζωγραφικής των Κυκλάδων στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης

Η S.G. ART GALLERY και το PARADISE ART HOTEL στην Άνδρο, εγκαινιάζουν την Παρασκευή 8 Αυγούστου, έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης της Άνδρου, με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων λειτουργίας του μουσείου.
Το έναυσμα της έκθεσης και ειδικότερα του τίτλου, δόθηκε από το όνομα του εγγονού του Απόλλωνα: Άνδρον, στον οποίο οφείλεται και η ονομασία του νησιού. Συμμετέχουν εκτός από Ανδριώτες καλλιτέχνες , στους οποίους το Μουσείο έχει αφιερώσει πολλές εκθέσεις και άλλοι σημαντικοί Κυκλαδίτες δημιουργοί , που συμμερίζονται την λάμψη του Απολλώνιου φωτός έτσι όπως αντανακλάται στη θάλασσα των Κυκλάδων και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Με την τωρινή έκθεση τεκμηριώνεται για μία ακόμη φορά η πολυχρόνια πολιτιστική δράση του Μουσείου Λαογραφίας & Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο, πόνημα και έργο ζωής της Ειρήνης Μαντζαβελάκη -Βασιλοπούλου και του Μάριου Βασιλόπουλου. Με την επιμέλεια της κ. Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν Δρ. Ιστορικού τέχνης-τεχνοκριτικού.

Συμμετέχουν: Α. ΓΡΗΓΟΡΑ, Γ. ΣΑΛΤΑΦΕΡΟΣ, Γ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ, Ε. ΤΑΤΑΚΗ, Μ. ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ, Χ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ , Μ. ΖΙΑΚΑ, Μ. ΣΤΙΝΗ, Δ. ΧΑΝΙΩΤΗ, Α. ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ, Α. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, Α. ΜΑΚΡΗ.

Θα ακολουθήσει Μουσική βραδιά & Βυζαντινές γεύσεις στην πισίνα του Ξενοδοχείου Παράδεισος.

Info
Διάρκεια έκθεσης από 8 έως 30 Αυγούστου
Πληροφορίες : S. G. Art Gallery – 210 7290875
Ξενοδοχείο Παράδεισος, Άνδρος – 22820 22187-9
Ξενοδοχείο St.George Lycabettus, Αθήνα – 210 7416000

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!