Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Δήμαρχος Άνδρου για τα σφαγεία: Ο έπαρχος προτίμησε να εκδώσει ένα ετεροχρονισμένο δελτίο τύπου «κουνώντας το δάχτυλο» και κάνοντας φτηνή αντιπολίτευση στο Δήμο

10557641_734867179911666_2431526607392403564_oΓια φτηνή αντιπολίτευση και αθέτηση συμφωνιών κάνει λόγο ο δήμαρχος  Άνδρου κ.Θεοδόσης Σουσούδης  σε σχετική απάντηση του στον έπαρχο κ. Δημήτρη Λοτσάρη για το θέμα των σφαγείων. Ο δήμαρχος αρχικά ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέστειλε τη λειτουργία του σφαγείου ενώ παραθέτει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής  αρχής μέχρι σήμερα.

Παράλληλα ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης  με ιδιαίτερα καυστικά λόγια επισημαίνει πως η περιφέρεια και το επαρχείο ‘’ανακάλυψαν’’ ετεροχρονισμένα ένα θέμα που χρονίζει για την Άνδρο και ξεκαθαρίζει δε δόθηκε παράταση χρόνου στη νέα δημοτική αρχή που έχει αναλάβει καθήκοντα μόλις σαράντα μέρες ενώ τονίζει πως αν και υπήρχε ‘’συνεννόηση’’ για δίμηνη παράταση λειτουργίας προκειμένου να δοθεί λύση ξαφνικά η υπόσχεση αυτή αθετήθηκε. Σχολιάζοντας τη στάση του επάρχου υποστηρίζει πως αντί να συνεργαστεί  με το δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτίμησε να ‘’κουνήσει το δάχτυλο’’ και να ασκήσει φτηνή αντιπολίτευση.

Επιπλέον ο δήμαρχος αναρωτιέται τι έκανε ο κ. Δημήτρης Λοτσάρης όλα αυτά τα χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος για το μεγάλο πρόβλημα των σφαγείων ενώ επισημαίνει πως τα ζητήματα δε λύνονται με δελτία τύπου. αλλά με σκληρή δουλειά.

 Τέλος συνιστά στον έπαρχο να προωθήσει τα θέματα δικής του αρμοδιότητας όπως τα μισοτελιωμένα λιμάνια το επικίνδυνο οδικό δίκτυο και τα ρέματα της Άνδρου.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Θεοδόση Σουσούδη:

Το πρόβλημα με τα σφαγεία και το όψιμο «ενδιαφέρον» του Επάρχου Άνδρου

Με μια ξαφνική απόφασή της και χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέστειλε τη λειτουργία του υφιστάμενου σφαγείου της Άνδρου, στο Γαύριο, δημιουργώντας νέα προβλήματα στο νησί. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμος Άνδρου οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους κτηνοτρόφους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας, τα εξής:

1) Από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας φροντίσαμε για την άριστη διευθέτηση των ζωικών υποπροϊόντων (σφάγια). Αποφασίστηκε η αγορά ειδικού ψυγείου χωρητικότητος 3,2 τόνων για την διατήρηση των σφάγιων και κατόπιν η μεταφορά τους στην Αθήνα. Ανάλογο ενδιαφέρον και σχεδιασμός δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

2) Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον κτηνίατρο για λύσεις και βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

3) Προετοιμάζουμε την οριστική λύση στο πρόβλημα με την κατασκευή νέων σφαγείων, που άλλωστε αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση. Είναι λογικό, λοιπόν, να αναρωτιόμαστε:

1)    Γιατί ξαφνικά το Επαρχείο Άνδρου και η Περιφέρεια «ανακάλυψαν» ΤΩΡΑ ένα θέμα, που υπάρχει αρκετά χρόνια;

2)    Γιατί δεν έδωσε ελάχιστη παράταση χρόνου η Περιφέρεια στη νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά της πριν σαράντα μόλις ημέρες;

3)    Γιατί ενώ υπήρχε «συνεννόηση» για δίμηνη παράταση λειτουργίας, προκειμένου να δοθεί λύση, ξαφνικά αθετείται αυτή η υπόσχεση;

 Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση του κυρίου Επάρχου Άνδρου, ο οποίος αντί να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος εξυπηρετώντας τους Ανδριώτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, προτίμησε να εκδώσει ένα ετεροχρονισμένο δελτίο τύπου «κουνώντας το δάχτυλο» και κάνοντας φτηνή αντιπολίτευση στο Δήμο. ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ, βεβαίως, να αναφέρει τι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ εκείνος ως περιφερειακός σύμβουλος, για το μεγάλο πρόβλημα των σφαγείων της Άνδρου.

Δυστυχώς, ή μάλλον ευτυχώς, αγαπητέ κ. Έπαρχε, τα προβλήματα δεν λύνονται με δελτία τύπου που τονίζουν τα άρθρα του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά με σκληρή και καθημερινή δουλειά.

Όσον αφορά τον Δήμο Άνδρου:

1)    Γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες μας και δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις επ’ αυτού από ΚΑΝΕΝΑΝ.

2)    Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να προωθήσετε τα δικά σας θέματα, όπως τα μισοτελειωμένα και επικίνδυνα λιμάνια του Νησιού, το επικίνδυνο επαρχιακό δίκτυο, τα ρέματα της Άνδρου και τόσα άλλα.

Τα προβλήματα λύνονται με κοινή προσπάθεια και διάθεση για συνεργασία, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του Νησιού. Δεν λύνονται ούτε με υπεκφυγές, ούτε με αντιπολιτευτικά δελτία τύπου. Το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμαρχος, δεσμευόμαστε ότι θα λύσουμε το ζήτημα της διαχείρισης των υποπροϊόντων του σφαγείου, όπως το έχουμε δρομολογήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας.

 Στο μεταξύ οι ταλαιπωρημένοι Ανδριώτες κτηνοτρόφοι σας «ευχαριστούν θερμά».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!