Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο για την πυροπροστασία

unnamed

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, εθελοντές δασοπυροσβέστες, Επαρχείο), προκειμένου να εξετασθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στο νησί, με τις οκτώ (!!!) φωτιές που ξέσπασαν σε διάστημα λίγων μόνο ημερών, σε διαφορετικά σημεία.

Ο κ. Σουσούδης, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά που τις τελευταίες ώρες κατακαίει την Άνδρο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι οκτώ φωτιές που ξέσπασαν σε διάστημα λίγων ημερών στο νησί μας, αποτελούν πρωτοφανές γεγονός όχι μόνο για την Άνδρο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν τόσες πολλές φωτιές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε έναν τόπο. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Αποτελεί πράξη εγκληματική, πράξη που ξεπερνά τα όρια της λογικής.

Θέλω να απευθυνθώ σήμερα όχι στους λίγους εγκληματίες που εσκεμμένα επιχειρούν να καταστρέψουν το νησί μας, αλλά σε εκείνους που γνωρίζουν και σιωπούν. Και να τους καλέσω να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής, προσφέροντας πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Άνδρο και βοηθώντας αποφασιστικά ώστε να απομονωθούν όσοι επιθυμούν την καταστροφή του νησιού μας. Η σιωπή, στη συγκεκριμένη περίπτωση,δεν είναι μόνο αυτοκαταστροφή είναι συνενοχή.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπαγεωργίου, τους ηρωϊκούς πυροσβέστες του νησιού μας, τους ακούραστους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τους συνεργάτες μου, τους κατοίκους του νησιού μας και όλους όσοι έδωσαν και δίνουν μια ακόμη μάχη.  Η προσπάθεια όλων είναι ηρωϊκή. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πλοιοκτήτη κ. Παναγιωτάκη, που διέθεσε το «Αικατερίνη» προκειμένου να μεταφέρει οχήματα της Πυροσβεστικής στην Άνδρο το βράδυ της Παρασκευής».

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!