Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ένα διαφορετικό Συμπόσιο Μελισσοκομίας στην Άνδρο και τις Κυκλάδες στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ (www.elgo.gr) σε συνεργασία με το ίδρυμα ‘Eva Crane Trust’ (προς τιμή της μεγάλης EVA CRANE –http://evacranetrust.org) διοργανώνουν συμπόσιο με θέμα «Η Μελισσοκομία από την αρχαιότητα έως και σήμερα: ιστορικά ευρήματα και επίκαιρα θέματα» στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2014 στην Ερμούπολη Σύρου στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων & τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος.

Κύριος στόχος του Συμποσίου είναι η παρουσίαση των ευρημάτων που σχετίζονται με την ιστορία της μελισσοκομίας στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, τη μεταφορά εμπειριών για τη χρήση των ντόπιων φυλών και ευρεία συζήτηση πάνω στα τρέχοντα πρακτικά θέματα μελισσοκομίας όπως η σωστή και αποτελεσματική καταπολέμηση των ασθενειών.

Η θεματολογία του Συμποσίου αφορά όλους μας, γιατί η ιστορία μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον, γιατί η παράδοσή μας στην μελισσοκομία υπάρχει στην πρακτική και στους πληθυσμούς μας, γιατί μπορεί τα προβλήματα του κλάδου να είναι πολλά αλλά υπάρχουν και προοπτικές ανάπτυξης. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους κοντά μας και να μοιραστούμε τη γνώση μέσα από ένα διαφορετικό ταξίδι ανά τους αιώνες.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνονται:

  • Η πορεία της μελισσοκομικής πρακτικής μέσα στους αιώνες (1η Συνεδρία)
  • Ντόπιες φυλές μελισσών, χαρακτηριστικά, διατήρηση (2η Συνεδρία)
  • Μελισσοκομική πρακτική- προβλήματα – Προοπτικές ανάπτυξης της Μελισσοκομίας (Στρογγυλή Τράπεζα)

Μεταξύ των καλεσμένων ομιλητών από το εξωτερικό συγκαταλέγονται οι Richard Jones, Gilles Ratia, καθ. Gene Kritsky, καθ. Amihai Mazar, Irfan Kandemir, Cecilia Costa. Όσοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι πολύ σχετικό με τη θεματολογία του Συμποσίου παρακαλούνται να έρθουν σε απευθείας επαφή με τη Δρ. Φανή Χατζήνα, Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής (fhatjina@instmelissocomias.gr, τηλ. 23730 91297).

Χορηγοί του Συμποσίου θα είναι μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα EVA CRANE Trust, το ΥΠΑΑΤ, και οι εταιρείες ΑΝΕΛ-STANDARD- Παντελάκης, ΑΤΤΙΚΗ, APIVITA.

Για επιπλέον πληροφορίες για το Συμπόσιο, τη δυνατότητα συμμετοχής ή χορηγίας μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Σταμίρη στo τηλ. 22810 82346 (εσωτ. 105).

Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1dC31Ns2eKp_LhDVu1siqyxaQyDaIBs7mOIoN5SJCSi0/viewform

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!