Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ένα τετράδιο για τη Γάζα… Συμμετέχει στην καμπάνια αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άνδρου «Θεόφιλος Καΐρης»

Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3 χιλιάδες τραυματίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς 277 σχολεία. Ισραήλ-Ευρωπαϊκή Ένωση-ΝΑΤΟ αιματοκυλούν το λαό της Παλαιστίνης. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλάι της δολοφονικής κυβέρνησης του Ισραήλ. Υπογράφει μαζί της συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, είναι συνένοχη. 

Μόνο η παγκόσμια αλληλεγγύη των λαών μπορεί να σταματήσει αυτή την βαρβαρότητα

Είναι χρέος κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και κάθε προοδευτικού ανθρώπου να σταθεί στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και των αγώνων του για ανεξαρτησία ενάντια στην κατοχή και την καταδυνάστευση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων : 

  • να μετατρέψουν το κάθε σχολείο, τη κάθε γειτονιά σε ορμητήριο αλληλεγγύης για τα παιδιά και το λαό της Παλαιστίνης.
  • να ανταποκριθούν στην καμπάνια αλληλεγγύης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Σε αυτή την κατεύθυνση :

1. Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους, γραφική ύλη κ.α σε κάθε σχολείο του Συλλόγου μας, μέχρι τις 25 Οκτώβρη και στη συνέχεια τα παραδίδουμε στο Σύλλογο μας ώστε να αποσταλούν στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

2. Συζητάμε με τους μαθητές μας τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα τους για πατρίδα και ανεξαρτησία. Οργανώνουμε εκθέσεις ζωγραφικής, διδακτικές δράσεις και ό,τι άλλο κρίνει χρήσιμο κάθε συνάδελφος.

 Συνάδελφοι, «ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ» μπορεί να   γίνει η αφορμή για μια διαφορετική γιορτή την  28η Οκτωβρίου……!

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!