Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Έρχονται «φουρτούνες» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων

????????? ????? ????????? ?????? ??? ?????? ??? ???????, ??????? 11 ?????, 2011. ?? ??????????? ???????? ??????????? ?? ?????????? ???? ??? ??? ??????? 11 ????? ????????????? ??? ?????? ??????? ??? ????-?????. ???-???/???-???/????? ??????????????

Μεγάλες «φουρτούνες» έρχονται ξανά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων. Το πλοίο «Άγιος Γεώργιος» δεν εκτέλεσε το προγραμματισμένο για χθες δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά λόγω επίσχεσης εργασίας των ναυτικών, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, μετά την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, προέβη άμεσα σε διάβημα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από τον οποίο ζήτησε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση βάσει τη νομοθεσίας και ότι έδωσε κίνητρα αυξημένης επιδότησης της γραμμής Δυτικών Κυκλάδων, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από καμία εταιρεία.

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέστησε σαφές στον υπουργό ότι έχει την πρωταρχική πολιτική ευθύνη για εξεύρεση άμεσης λύσης και ότι δεν είναι δυνατόν οι Δυτικές Κυκλάδες να παραμείνουν χωρίς δρομολόγια και αποκομμένες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Προς την κατεύθυνση άμεσης επίλυσης τόσο της καταβολής των δεδουλευμένων στους ναυτικούς του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», όσο και της γρήγορης αποκατάστασης της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των δυτικών Κυκλάδων με τον Πειραιά αλλά και μεταξύ τους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η απομόνωση αλλά και η ομηρεία των νησιωτών και των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Συρμαλένιος.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!