Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Α΄Φάση προωθητικής καμπάνιας του SYROS-CYCLADES 2021

Α΄Φάση προωθητικής καμπάνιας του SYROS-CYCLADES 2021

Το FORUM20.21 – Πολιτιστικό Δίκτυο Κυκλάδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίουπαρουσιάζει την Α΄ φάση της προωθητικής καμπάνιας της υποψηφιότητας ΣΥΡΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2021 για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Η καμπάνια κυκλοφορεί α) σε μορφή banner που τοποθετούνται σε εξωτερικά και εσωτερικά σημεία χώρων υψηλής επισκεψιμότητας, β) στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα σε μορφή ψηφιακών εικόνων, και γ) με ειδικές καταχωρήσεις και αφιερώματα σε έντυπα μέσα. Η συγκεκριμένη προωθητική δράση προβλέπεται να αναπτυχθεί σε τέσσερεις συνολικά φάσεις μέχρι τον Οκτώβριο 2015, μήνα κατά τον οποίο θα υποβληθεί και ο φάκελος της υποψηφιότητας μας στην αρμόδια Επιτροπή. Για την προστασία του περιβάλλοντος, ο μουσαμάς από τα bannerπου θα αποσύρονται προβλέπεται να ανακυκλώνεται και να χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή πρωτότυπων συλλεκτικών τσαντών.

Το FORUM20.21 εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εταιρία BLUESTARFERRIES για την έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας και την προώθηση της καμπάνιας μέσω του επίσημου περιοδικού της εταιρείας ON BLUE που διανέμεται στα πλοία της, όσο και στη μεγάλης επισκεψιμότητας σελίδα της στο Facebook.

SYROSCYCLADES 2021

Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Α΄ φάση προωθητικής καμπάνιας

Δεν καλλιεργούμε τον πολιτισμό, είναι στη φύση μας πέντε χιλιάδες χρόνια τώρα.”

[Λεπτομέρεια από την «τοιχογραφία της Άνοιξης» που αποκαλύφθηκε στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Θήρας και σήμερα φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (Ύστερη Εποχή του Χαλκού 16ος αιώνας π.Χ.).] 


Όπως αναφέρει ο επιφανής αρχαιολόγος καθηγητής Κόλιν Ρένφριου στο βιβλίο του Η Ανάδυση του Πολιτισμού: Οι Κυκλάδες και το Αιγαίο στην 3η χιλιετία π.Χ.: Ο άνθρωπος, αφού έρθει στον κόσμο, σμιλεύεται από το περιβάλλον του. Μπορούμε να πούμε ότι ο πολιτισμός είναι όπως και η γλώσσα “χωρίς να είναι απλώς μια τεχνική επικοινωνίας, είναι η ίδια ένας τρόπος διαμόρφωσης της αντίληψης των ανθρώπων που τη μιλούν και τους παρέχει κοινές μήτρες με τις οποίες αναλύουν την εμπειρία σε σημαίνουσες κατηγορίες”.

Σε ένα βραχώδες και άγονο τοπίο που δεν προσφέρεται για γεωργικές καλλιέργειες, ο πολιτισμός στις Κυκλάδες φυτρώνει κι αναπτύσσεται εδώ και 5.000 χρόνια σαν το κρινάκι της θάλασσας, από ανθρώπους με μεράκι, επιμονή και κυρίως με την αστείρευτη έμπνευση που πηγάζει από τη φύση. Με πρωτεύουσα τη Σύρο του λυρικού θεάτρου, αλλά και του ρεμπέτικου, η πρόταση των Κυκλάδων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021 αγκαλιάζει όλες τις μορφές τέχνης που ομορφαίνουν τη ζωή μας ανθίζοντας τη μια στα βελούδα του Θεάτρου Απόλλων και την άλλη στα σοκάκια της Άνω Σύρου, με πιάνο ή τσαμπούνα, με πινέλο ή με σπρέι, με πένα ή με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γιατί το να εκτιμάμε την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία “είναι στη φύση μας”.

Γίνε μέλος της ομάδας υποστήριξης: http://goo.gl/BGfLXf

Πηγή: http://cyclades24.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!