Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Αγιασμός για την έναρξη της κατασκευής του Ανοιχτού θέατρου Χώρας Άνδρου

Σήμερα Παρασκευή πρώτη Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των εργασιών του ανοιχτού θεάτρου στην Χώρα. Παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο νυν δήμαρχος Γιάννης Γλυνός και φυσικά παρίσταντο ο χορηγός και εμπνευστής του έργου συγχωριανός μας Αλκιβιάδης Τάττος με τους μελετητές Κούλα Κονδυλάτου, Κώστα Λούκο, Αμαλία Κουδούνη αρχιτέκτονες και Χρήστο Μανάλη τοπογράφο, οι εργολάβοι: Γιάννης Ψαρρός, Χαλάς, Θανάσης Τσάπας.

Το ανοιχτό θέατρο αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου πλάνου για την περιοχή που περιλαμβάνει συνοδευτικό κτίριο και κτίριο  – πολυκέντρο για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Οι σχετικές μελέτες έχουν ξεκινήσει από το 2007 και σήμερα, μετά από πολυετή επίπονη και πολυπρόσωπη δουλειά, βρίσκονται στο στάδιο των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Τα παραπάνω βέβαια δεν είναι η πρώτη προσφορά του συγχωριανού μας στον τόπο του. Με αρωγούς τους στενούς του συνεργάτες αρχιτέκτονες έχουν παλαιότερα, με την ίδια πάντα ανιδιοτέλεια όλων, επισκευάσει την στέγη και αναβαθμίσει αίθουσες του δημοτικού σχολείου της Χώρας και έχουν επισκευάσει την στέγη του σημερινού Δημαρχείου. Δενδροφύτευσε μεγάλη έκταση στο Παραπόρτι. Προσέφερε στον Δήμο Άνδρου την μελέτη για την αποχέτευση στο Βραχνού και στα Λειβάδια και προχώρησε με δικές του δαπάνες στην κατασκευή της αποχέτευσης στο Μεσαίο Χωριό των Λειβαδίων. Με το καλό λοιπόν να τελειώσε το έργο και με την ευχή να βρεθούν άξιοι μιμητές παρόμοιων προσπαθειών. Η Άνδρος χρειάζεται ανθρώπους που να νοιάζονται, να προσφέρουν, να έχουν όραμα μια καλύτερη Άνδρο.

Πηγή: http://androslivadia.blogspot.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!