Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Αδ.Γεωργιάδης: Δεν θα απολυθούν γιατροί του ΕΣΥ

grgrgrgr

«Να μην έχουν καμία αγωνία» για το ενδεχόμενο απολύσεων καθησύχασε τους γιατρούς του ΕΣΥ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι στο ΕΣΥ δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών. Οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο ΕΣΥ τον ΕΟΠΥΥ» είπε, διευκρινίζοντας όμως ότι «είναι άλλο το ΕΣΥ και άλλο το υπόλοιπο Ελληνικό Δημόσιο» και η αξιολόγηση για τον ΕΟΠΥΥ.

Συζήτηση στη Βουλή

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας έιχε δηλώσει: «Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου».

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, ο οποίος απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βέροιας-Ημαθίας. Ο βουλευτής κάλεσε τον υπουργό να φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, ώστε να μπορούν να βρουν ανακούφιση εκεί οι πολίτες, και αναφέρθηκε και στις επικλήσεις των γιατρών που τώρα επιπροσθέτως «ακούνε τον υπουργό ότι θέλει τη δόξα των απολύσεων για τον εαυτό του και όχι για την τρόικα».

Επίκαιρη ερώτηση για τις ελλείψεις στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Κιλκίς, απηύθυνε στον υπουργό Υγείας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι, μετά και τη συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα προχωρήσει η πρόσληψη 400 μονίμων γιατρών έως το τέλος του χρόνου ενώ έχουν προκηρυχθεί και 200 θέσεις επικουρικών γιατρών. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να δείξουν δημιουργική στάση στις τροπολογίες που θα συζητηθούν την προσεχή εβδομάδα, που στόχο έχουν να καλύψουν κενά. Με τις τροπολογίες δίνεται στις ΥΠΕ, η δυνατότητα να προσλαμβάνουν επικουρικούς γιατρούς επί συμβάσει.

Παρέχεται, επίσης, στις διοικήσεις των Νοσοκομείων η δυνατότητα να προσλαμβάνουν γιατρούς με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να καλύπτουν ανάγκες σε ειδικότητες που έχουν ελλείψεις. Το μέτρο αυτό όπως είπε, θα λειτουργήσει εμβαλωματικά μέχρι να προχωρήσουν οι προσλήψεις μονίμων ή επικουρικών γιατρών.

Πηγλη: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!