Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Αεροπλάνα 78 θέσεων ο μεγάλος στόχος για Σύρο, Νάξο, Πάρο και Μήλο

aerodromio_syrou

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου έκτακτη συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της ΥΠΑ, κ. Δημητρίου Κούκη, του Υποδιοικητή της ΥΠΑ, κ. Γρηγορίου Νανίδη καθώς και τεχνικού κλιμακίου της ΥΠΑ, του Διευθυντή Διοίκησης και Υπηρεσιών Εδάφους της Aegean, κ. Ιωσήφ Μαστοραντωνάκη, του Υπεύθυνου Πτητικών Θεμάτων της OlympicAir,  κ. Αθανασίου Μάρκου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεώργιου Πουσσαίου, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης και Προέδρου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Δεκαβάλλα και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσου, ως επόμενο βήμα στις πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Από πλευράς των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη της βελτίωσης των υποδομών των αεροδρομίων του Νομού, υποδομές οι οποίες δημιουργούν έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλες περιοχές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις γραμμές δημοσίου συμφέροντος.

Σχέδιο για τα 4 νησιά των Κυκλάδων 

 Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον κ. Μάρκου πλήρες και τεκμηριωμένο σχέδιο της OlympicAir για τη συνέχιση των απαιτούμενων ενεργειών στα αεροδρόμια Μήλου, Νάξου, Πάρου και Σύρου, στα οποία εκτελούνται δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας με στόχο είτε την αύξηση θέσεων στα αεροπλάνα Dash 8 (37 θέσεων) ή την υποδοχή μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκαφών Q400 (78 θέσεων).

Πέραν των όσων ενεργειών έχουν δρομολογηθεί από πλευράς ΥΠΑ και αφού ολοκληρωθεί η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης ανά αεροδρόμιο έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια σαφέστερη εικόνα,  ο Διοικητής της ΥΠΑ, κ. Κούκης εξέφρασε τη βούληση της υπηρεσίας να προβεί σε άμεση ενημέρωση των φορέων για να συντονιστούν από κοινού περαιτέρω ενέργειες.

Στόχος αεροπλάνα 78 θέσεων και διάδρομος 1200 μ. στην Σύρο 

Από πλευράς φορέων εκφράστηκε η πρόθεση και ετοιμότητα της με κάθε τρόπου υποστήριξης των παραπάνω ενεργειών ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Επίσης παροτρύνουν και στηρίζουν την αλλαγή της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και ΟlympicAirώστε να δηλωθεί ως εναλλακτικό μέσο το αεροσκάφος Q400 (78 θέσεων). Μόλις  ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες, το προκύπτων αποτέλεσμα θα είναι η άμεση δρομολόγηση του Q400 στο αεροδρόμιο της Σύρου, με αρχικά λιγότερους επιβάτες μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες βελτίωσης για να αυξηθούν οι θέσεις. Για τη Σύρο ζητήθηκε επιπλέον η ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος αεροδιάδρομου μέχρι τα 1200 μέτρα (ο υπάρχον είναι περίπου 1000 μέτρα).

Τελικός στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι το Q400 να μπορεί να προσγειώνεται σε όλα τα αεροδρόμια δημόσιας υπηρεσίας του Νομού. Το μέγεθος των παρεμβάσεων που απαιτείται καθώς και οι ιδιαιτερότητες του κάθε αεροδρομίου θα καθορίσουν τη χρονική σειρά δρομολόγησης του συγκεκριμένου αεροσκάφους στα εκάστοτε αεροδρόμια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Πουσσαίος ζήτησε να ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση με θέμα τα ελικοδρόμια των Κυκλάδων και τις διαδικασίες αδειοδότησης του Νομού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του Βουλευτού Κυκλάδων, κ. Παναγιώτη Ρήγα με τον Διοικητή της ΥΠΑ, κ. Κούκη. Ο κ. Ρήγας ανέλαβε το συντονισμό των ενεργειών για την επιτάχυνση των διαδικασιών όπου απαιτείται από πλευράς της Πολιτείας.

Πηγή: http://cyclades24.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!