Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με το τρένο

77449-172437Νέα δεδομένα για τους επιβάτες των τρένων φέρνει η στόχευση της ΕΡΓΟΣΕ για μείωση της διάρκειας του ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες.

Το νέο σχέδιο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017, ενώ το Σάββατο υπεγράφη η σύμβασης για «Ανάταξη και αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης και αντικατάσταση 70 αλλαγών τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» από την ΕΡΓΟΣΕ και την Κοινοπραξία Τομή ΑΒΕΤΕ – Alstom Transport SA.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 41.297.174,41 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανάταξη και αποκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης, προκειμένου αυτά να επανέλθουν στην καλή λειτουργική τους κατάσταση αλλά και αναβάθμιση μέσω προσθήκης νέων λειτουργιών.

Παράλληλα, θα εγκατασταθεί καλώδιο οπτικών ινών, θα προστατευθούν οι καλωδιώσεις χαλκού από κλοπές-δολιοφθορές, θα αναβαθμιστούν οι σταθμοί μεταξύ Οινόης-Δαύλειας και μεταξύ Δομοκού-Λάρισας καθώς και η γραμμή Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στο τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας και Γαλλικού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!