Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ανάφη: Xωρίς γιατρό εδώ και 2 εβδομάδες!

ΡΟΥΣΣΟΣ-ΙΑΚΩΒΟΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΑΝΑΦΗΣ-

Με επιστολή του στον Υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη,  ο δήμαρχος Ανάφης Ρούσσος Ιάκωβος επαναφέρει το πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η Ανάφη, καθώς το Κυκλαδίτικο νησί ,παραμένει χωρίς γιατρό εδώ και 2 εβδομάδες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

κατόπιν συσσώρευσης προβλημάτων όσον αφορά σε θέματα υγείας απευθυνόμαστε σε εσάς για την άμεση επίλυση τους.

Το νησί μας εδώ και 2 εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη. Το ιατρείο μας δικαιολογεί την στελέχωση των εξής θέσεων: 1) Γενικό Ιατρός 1) Αγροτικός Ιατρός 1) Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές. Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας  δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις. Πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης συγκοινωνίας με αποτέλεσμα ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να πρέπει να μεταβούμε στην Σαντορίνη  με 3ήμερη διαμονή μας εκεί και ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να γινόμαστε επαίτες του βασικότερου δικαιώματος μας, την υγεία. Παρακαλούμε για την λύση του προβλήματος και περιμένουμε απάντηση σας εντός της ημέρας.

Ο Δήμαρχος

Ρούσσος Ιάκωβος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!