Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Ανήλικοι θα ειδοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. για παιδόφιλους με ένα κουμπί στον υπολογιστή

kikilias1

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Την Παρασκευή φεύγουν και επίσημα από την εκπαίδευση οι επτά εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας.

Σε ανακοινώσεις του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους έως ότου τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους, ενώ για δύο από αυτούς που έχουν ήδη τελεσιδικήσει θα υπογραφεί αύριο η απόλυσή τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί να αλλάξει η διατύπωση του πειθαρχικού δικαίου που χαρακτηρίζει αυτά τα παραπτώματα «ανάξια συμπεριφορά για εκπαιδευτικό». «Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όταν είσαι δάσκαλος ή καθηγητής και συναναστρέφεσαι με μικρότερους και ανυπεράσπιστους, τι ανάξια συμπεριφορά; Να το φωτογραφίσεις όπως είναι.

 «Θα είναι προσδιορισμένο το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, θα περάσει έτσι για τους εκπαιδευτικούς στον Υπαλληλικό Κώδικα, στο Πειθαρχικό Δίκαιο, και δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρεθεί κανένας από αυτούς στο μέτρο που είμαστε εμείς. Εάν θεωρούν ότι τους προσβάλλουμε τα δικαιώματα να πάνε στο Συμβούλιο της Επικρατείας» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ηλεκτρονική εφαρμογή για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο 

Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μιχάλη Σφακιανάκη, παραβρέθηκαν σήμερα στην παρουσίαση, στο υπουργείο Παιδείας, της πρώτης εφαρμογής ενός νέου διαδραστικού προγράμματος ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, που εφαρμόζεται σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Στο πρόγραμμα αυτό, σταδιακά ανά εβδομάδα, ο αριθμός των σχολείων που θα συμμετέχει θα πολλαπλασιάζεται, με στόχο να καλυφθούν όλα τα σχολεία της χώρας. 

«Εμείς δεν αποδίδουμε ούτε ποινική δικαιοσύνη ούτε πειθαρχική δικαιοσύνη. Αλλά σε ό,τι μας αφορά δεν θέλουμε τέτοιους ανθρώπους μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου με τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα πρωτοποριακό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να πατήσουν ένα κουμπί και να έρθουν σε άμεση επαφή με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Cyberkid, που αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, αλλά και smartphones, tablets, android και IOS. Το «CyberKid» είναι ένας διαδικτυακός τόπος, στον οποίο οι μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλή πλοήγηση και τους κινδύνους του διαδικτύου, αλλά και να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος. Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών  που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ενημέρωση θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!