Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Αναγκαία η διαρκής λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Νάξο

40959

Έφτασαν Χριστούγεννα… και ξεκίνησε η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στους δικαιούχους. Ο δήμος, έσπευσε να ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η διανομή, επισημαίνοντας, ότι στηρίζει με αυτόν τον τρόπο τους δημότες που πλήττονται κι ότι διέθεσε γι αυτό από το δημοτικό προϋπολογισμό 75.000 ευρώ.

Δυστυχώς, η διανομή κάποιων βασικών αναγκών κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, σε καμία περίπτωση, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, δεν μπορεί να εκληφθεί ως φροντίδα και αρωγή από το δήμο προς τους έχοντες πραγματική ανάγκη. Ούτε ένας δημότης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ο δήμος ανακοίνωνε την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αυτό θα λειτουργούσε δυο-τρεις φορές το χρόνο.

Είναι δυνατόν πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη να νιώθουν έτσι τη «φροντίδα» που επικαλείται ο δήμος;

Αυτό που περίμεναν οι δημότες ήταν ήδη ο δήμος να είχε προχωρήσει στην αναζήτηση τρόπων και πόρων ώστε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για όσους έχουν μεγάλη ανάγκη, να είναι συνεχής και οι δικαιούχοι να μπορούν να προμηθεύονται βασικά προϊόντα σε εβδομαδιαία βάση.

Μόνο τότε ο δήμος θα έχει επιτελέσει τη στοιχειώδη αρωγή που οφείλει προς τους πολίτες που έχουν την πιο άμεση ανάγκη.

Τότε μόνο θα αποδείξουν οι διοικούντες το δήμο, ότι η κοινωνική πολιτική που επικαλούνται ότι ασκούν είναι αποτέλεσμα πραγματικού ενδιαφέροντος και δεν εξυπηρετεί επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Ας περικοπεί η κάθε σπατάλη για να αυξηθεί το ποσόν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τουλάχιστον θα διπλασιαζόταν το ποσόν αν ο δήμος αποφάσιζε επιτέλους να «κόψει» εξοδα που είναι απολύτως περιττά στη συγκεκριμένη συγκυρία και που οι δημότες χαρακτηρίζουν εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον ως άσκοπη σπατάλη.

Όλοι γνωρίζουν ποια περιττά επιμένει να συνεχίζει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ωσάν τίποτε να μην έχει αλλάξει και ενώ 355 οικογένειες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει, έχουν ανάγκη.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πάντως, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε και ακολουθεί, «πλέει σε πελάγη ευτυχίας» γιατί κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα ανοίγει για τους δικαιούχους το Κοινωνικό Παντοπωλείο:

«Στηρίζοντας του δημότες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκίνησετην Τετάρτη 18/12 τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ελπίδα». Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος στέκεται αρωγός σε 355 οικογένειες, φροντίζοντας 540 ενήλικες και 392 παιδιά, μέλη των δικαιούχων οικογενειών.

Η διανομή τροφίμων από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (υπόγειο Δημαρχείου) θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, μέχρι να προσέλθουν όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος. Στόχος είναι η διανομή τροφίμων να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, ανακουφίζοντας και προσφέροντας μια νότα αισιοδοξίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, τούτες τις γιορτινές ημέρες.

Η κατανομή των τροφίμων γίνεται με τη συνδρομή των εργαζομένων, που προσλήφθηκαν στο Δήμο μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικής Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προμήθεια των απαραίτητων εφοδίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου διατέθηκαν από το δημοτικό προϋπολογισμό 75.000 ευρώ».

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!