Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Αναφορά στη Βουλή για το ΕΠΑ Άνδρου κατέθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρμαλένιος

glunos - surmalenios

Αναφορά για το ΕΠΑΛ Άνδρου κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Νίκος Συρμαλένιος, ζητώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Ο  κ. Συρμαλένιος, επικαλείται στην αναφορά το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Άνδρου κ. Ιωάννη Γλυνού, κατά το οποίο επισημαίνεται πως έχουν κληθεί εθελοντές συνταξιούχοι πλοίαρχοι οι οποίοι αφιλοκερδώς παραδίδουν μαθήματα στα παιδιά στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου. Μάλιστα ο Δήμαρχος τονίζει πως είναι απαράδεκτο, σχεδόν δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι, να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές και μάλιστα σε τάξεις που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ζητά επιτακτικά την άμεση κάλυψη των κενών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρει τα εξής:

Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις καθηγητών διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν κενές θέσεις στα ΕΠΑΛ Άνδρου .
Συγκεκριμένα :
Κλάδου ΠΕ01 (θεολόγοι)
Κλάδου ΠΕ04 (φυσικών επιστημών)
Κλάδου  ΠΕ18-23 (πλοιάρχων)
Κλάδου  ΠΕ17-02 η ΠΕ 17-06 (Μηχανολόγων)
Κλάδου  ΠΕ 18-18 (Οχημάτων )

Θεωρούμε απαράδεκτο να έχει φύγει σχεδόν ο Οκτώβριος και να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές και μάλιστα σε τάξεις που σε λίγους μήνες θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις .
Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με τα κενά ΠΕ (8-23) ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ  Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να καλυφθούν τα κενά διότι προσπαθώντας να στηρίξουμε τους μαθητές του Ναυτικού ,καλέσαμε εθελοντές συνταξιούχους πλοιάρχους για να βοηθήσουν τους μαθητές παραδίδοντας μαθήματα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου.

Είναι  απαράδεκτο να υπάρχουν κενά και να κινδυνεύουν οι μαθητές να αποτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις γιατί το Υπουργείο Παιδείας ολιγώρησε και δεν φρόντισε  εγκαίρως την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!