Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

«Ανδριακή Ενότητα» για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Έγιναν απανωτά λάθη και αυθαιρεσίες που κόντεψαν να τινάξουν την διαδικασία των ψηφοφοριών στον αέρα»

1383358_273860166108482_1377527147_n

Για απανωτά και τραγικά λάθη από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της Κυριακής, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Ανδριακή Ενότητα».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση αν και η συνεδρίαση είχε αυστηρά προσδιορισμένη διαδικασία, έγιναν τραγικά λάθη τα οποία απέδειξαν ότι η Δημοτική Αρχή δεν είχε προετοιμαστεί σωστά, δείχνοντας ανεπάρκεια και προχειρότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην 7η Σεπτεμβρίου 2014 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου με πολλές εκπλήξεις.
Παρά το ότι ήταν μια συνεδρίαση με διαδικασία αυστηρά προσδιορισμένη από το νόμο, τα λάθη ήταν τραγικά αποδεικνύοντας την απουσία κάθε προετοιμασίας, την προχειρότητα και την ανεπάρκεια της νέας διοίκησης του Δήμου.
Και αν μια τέτοια τακτική ακολουθήθηκε σε μια σαφώς καθορισμένη διαδικασία τότε είναι ερωτηματικό τι θα γίνει στο μέλλον και στα σοβαρά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος.
Έτσι λοιπόν με απανωτά λάθη και αυθαιρεσίες κόντεψαν να τινάξουν την διαδικασία στον αέρα.
Έγιναν διπλές ψηφοφορίες για την υπόδειξη των υποψηφίων προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο νόμος προβλέπει με επιλογή της κάθε παράταξης φανερή ή μυστική ψηφοφορία για την υπόδειξη του υποψηφίου τους. Και παρότι η πλειοψηφία και οι δύο παρατάξεις της μειοψηφίας επέλεξαν την φανερή ψηφοφορία και υπέδειξαν τους υποψηφίους τους ήτοι: τον Κυριάκο Θωμά για πρόεδρο, τον κ. Εμμανουήλ Βάμβουκα για αντιπρόεδρο και τον κ. Ιωάννη Καπάκη για γραμματέα και η διαδικασία έπρεπε να συνεχιστεί με συνολική ψηφοφορία από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προεδρεύων κ. Βουραζέρης επέβαλε να γίνει και μυστική ψηφοφορία για τον ίδιο λόγο και αυτό παρά την αντίρρηση της αντιπολίτευσης και την υπόδειξη της σωστής και σύννομης διαδικασίας.
Επιχειρήθηκε και δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου του Δ.Σ. κ. Θωμά παρά το ότι στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Θωμάς έλαβε 15 ψήφους επί 20 παρόντων και 21 συνολικά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Βουραζέρης με απόλυτη σύγχυση και άγνοια του νόμου και αδυναμία να κατανοήσει απλές έννοιες όπως απόλυτη πλειοψηφία, σχετική πλειοψηφία, ομοφωνία και άλλες … ζήτησε επανάληψη της ψηφοφορίας. Ο επικεφαλής της Ανδριακής Ενότητας κ. Νίκος Θεολόγου επισήμανε την σωστή διαδικασία και ζήτησε να τηρηθεί ο νόμος και οι διατάξεις.
Ακολούθησαν συνεννοήσεις του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, του δημοτικού συμβούλου κ. Λευτέρη Μπάλλα και του προεδρεύοντος, έγιναν τηλέφωνα σε εξωτερικούς συνεργάτες και στο τέλος η διαδικασία συνεχίστηκε όπως προβλέπει ο νόμος.
Η απουσία συνεννόησης και προετοιμασίας της συμπολίτευσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Και προκαλεί εντύπωση ότι σύμβουλοι με πείρα στην διοίκηση όπως ο κ. Λευτέρης Μπάλλας και ο κ. Κυριάκος Θωμάς δεν πήραν την ευθύνη να καθορίσουν την διαδικασία όπως σαφώς ορίζει ο νόμος και οι εγκύκλιοι που έχουν εκδοθεί γι΄αυτό.
Αν η διοίκηση του Δήμου ακολουθήσει και στο μέλλον αυτή την τακτική και την απουσία υπευθυνότητας τότε δεν θα είναι καλά τα πράγματα…
Κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μέλλον του νησιού κάνοντας «άσκηση διοίκησης» και δημιουργώντας από τώρα τις μελλοντικές «συμμαχίες» σε βάρος του συνόλου.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!