Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ανιχνευτή ακροδεξιού ροκ αναπτύσσει η γερμανική αστυνομία

pppp

Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα θα μπορούσε να επιτρέπει στους γερμανούς αστυνομικούς να αναγνωρίζουν τη νεοναζιστική μουσική στο ραδιόφωνο και στα πάρτι. 

Η εφαρμογή έχει βαφτιστεί «Nazi Shazam» από το όνομα του δημοφιλούς app Shazam που αναγνωρίζει τραγούδια και συγκροτήματα από σύντομες ηχογραφήσεις με το μικρόφωνο του κινητού.
Όπως αναφέρει το Der Spiegel, οι υπουργοί Εσωτερικών των 16 κρατιδίων της Γερμανίας θα εξετάσουν την έγκριση του αντιρατσιστικού app σε συνάντησή τους το Σαββατοκύριακο.
Το λογισμικό, το οποίο αναπτύσσεται από την αστυνομία της Σαξονίας, θα επέτρεπε στις διωκτικές αρχές να αναγνωρίζουν τα νεοναζιστικά τραγούδια σε ραδιοφωνικούς και διαδικτυακούς σταθμούς, ακόμα και σε πάρτι.
Πέρυσι, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή για τα Επιβλαβή για τους Ανήλικους Μέσα αναγνώρισε 79 μουσικά κομμάτια που «υιοθετούν τη νεοναζιστική ιδεολογία» ή περιλαμβάνουν «ρατσιστικούς στίχους». Στις περιπτώσεις απαγορεύεται η πώληση σε άτομα κάτω των 18 και επιβάλλονται περιορισμοί στις πωλήσεις.
Παρόλα αυτά, η χρήση του Νazi Shazam δεν αποκλείεται να συναντήσει νομικά εμπόδια. Για παράδειγμα, θα πρέπει να εξεταστεί το κατά πόσο η χρήση του λογισμικού σε πάρτι και συναυλίες συνιστά αθέμιτη «ακουστική παρακολούθηση».

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!