Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Αντίθετη στην άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων

Ο Γραμματέας της Νεολαίας Πασόκ Κυκλάδων

Την απόλυτη αντίθεση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων, όσον αφορά την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, εκφράζει ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων, Σταμάτης Δημητροκάλλης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στ.Δημητροκάλλης, επισημαίνει:

«Η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες για την άρση της απαγόρευσης διενέργειας πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών είναι μια εσφαλμένη συζήτηση. Ενδεχόμενη απόφαση άρσης της αναστολής  απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας θα αποτελεί  κοινωνικά  και οικονομικά καταστροφική επιλογή.

Το ζήτημα που πρέπει επιτέλους να τεθεί σε σοβαρή βάση είναι η συνολική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων καταναλωτών κι επιχειρηματιών υπό το φως της οικονομικής κρίσης που έχει μειώσει και εισοδήματα και αξίες. Η ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων, ούτως ώστε να είναι σε θέση οι δανειολήπτες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους,διατηρώντας βεβαίως για τις μη βιώσιμες περιπτώσεις το καθεστώς εμπορικής ατομικής πτώχευσης.

Η λύση δεν μπορεί παρά να προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, και τροποποίηση του καθεστώτος που ισχύει για το σύστημα «Τειρεσίας» ώστε να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και πάλι.

Είναι λοιπόν καθαρό ότι είμαστε απολύτωςαντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε, και θα το κάνουμε, να καταθέσουμε ολοκληρωμένη καιτεκμηριωμένη άποψη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Πηγή: http://www.naxos-news.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!