Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Από την παραγωγή στην κατανάλωση η κάνναβη στην Ουρουγουάη

kanavi

Πέρασε και από τη Γερουσία της Ουρουγουάης ο νόμος για τη νομιμοποίηση (υπό αυστηρότατους όρους) της παραγωγής και χρήσης κάνναβης. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2014.

Η συζήτηση ήταν μαραθώνια, όπως άλλωστε είχε συμβεί και στη Βουλή. Μετά από 12 ώρες, οι βουλευτές που πρόσκεινται στον κεντροαριστερό συνασπισμό ψήφισαν το νόμο. Συνολικά έλαβε 16 ψήφους, έναντι 13 κατά σε σύνολο 29 μελών.

Η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη στην Ουρουγουάη, ωστόσο η καλλιέργεια, η κατοχή και η αγοραπωλησία τιμωρούνταν μέχρι σήμερα με φυλάκιση.

Πλέον οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να προμηθεύονται έως 40 γραμμάρια το μήνα, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς καταλόγους.

Ενθαρρύνεται μάλιστα η δημιουργία «συνεταιρισμών», ώστε με την παραγωγή σε μεγαλύτερη κλίμακα να εκτοπιστούν οι παράνομοι καλλιεργητές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ναρκωτικών της Ουρουγουάης, περίπου 120.000 από τα 3,3 εκατομμύρια κατοίκους καπνίζουν κάνναβη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ 20.000 κάνουν χρήση κάθε μέρα.

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!