Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Από τη Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου: Εμπλουτισμός των βιότοπων της Άνδρου με 800 πέρδικες

Τους βιότοπους έντεκα νησιών των Κυκλάδων, μεταξύ αυτών και της Άνδρου, αναμένεται να εμπλουτίσει με 10.000 νησιωτικές πέρδικες, η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στην Άνδρο θα απελευθερωθούν συνολικά 800 νησιωτικές πέρδικες οι οποίες θα προμηθευτούν από το Κρατικό Εκτροφείο Ρεθύμνου. Στην περίπτωση που αριθμός των υπαρχουσών περδικών δεν επαρκεί η προμήθεια θα γίνει από άλλα Κρατικά Εκτροφεία της χώρας.

Η προμήθεια των πουλιών θα γίνει, εφόσον, έχει εξασφαλιστεί ο υγειονομικός και γενετικός έλεγχος  των 10.000  ατόμων νησιωτικής πέρδικας, και μόνον εάν έχει επιβεβαιωθεί και ελεγχθεί ο κατάλληλος τρόπος διακίνησης των θηραμάτων,  όπως προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους.

Απαιτείται επίσης  να συνταχθεί πρωτόκολλο απελευθέρωσης των πουλιών  ανά προτεινόμενη θέση, ενώ  ως χρόνος ορίζεται  η περίοδος μετά το πέρας της θήρας και πριν την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους.

Ο εμπλουτισμός των βιοτόπων των έντεκα νησιών του Νομού Κυκλάδων,  θα γίνει με δαπάνες της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος , η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων της Α.Δ.Α.

Η κατανομή στις Κυκλάδες

Συνολικά πρόκειται να απελευθερωθούν 10.00 πέρδικες σε έντεκα νησιά των Κυκλάδων.

Αναλυτικότερα η κατανομή της Διεύθυνσης Δασών έχει ως εξής:

Άνδρος: 800 νησιωτικές πέρδικες

Θήρα: 1.000 νησιωτικές πέρδικες

Κέα: 700 νησιωτικές πέρδικες

Μήλος: 1.000 νησιωτικές πέρδικες

Μύκονος: 800 νησιωτικές πέρδικες

Νάξος:  1.000 νησιωτικές πέρδικες

Πάρος: 900 νησιωτικές πέρδικες

Σίφνος: 700 νησιωτικές πέρδικες

Σύρος: 1.600 νησιωτικές πέρδικες

Τήνος: 900 νησιωτικές πέρδικες

Σέριφος: 600 νησιωτικές πέρδικες

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!