Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Αρνητική πρωτιά για το Νότιο Αιγαίο στην «Εργάνη» του Νοεμβρίου

apasxolhsh_aggelies

Επιστροφή στα αρνητικά αποτελέσματα για την απασχόληση τον μήνα Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», τον περασμένο μήνα προέκυψε μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων προκύπτει αρνητικό, κατά 17.214 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ροές μισθωτής απασχόλησης, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 98.108, ενώ οι αποχωρήσεις σε 115.322 Από τις 115.322 συνολικά αποχωρήσεις, οι 35.648 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι79.674 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνει ότι το επίπεδο του αρνητικού ισοζυγίου του Νοεμβρίου 2013 είναι μικρότερο κατά περίπου 49,57% σε σχέση με το αντίστοιχο αρνητικό του Νοεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα και σε απόλυτα μεγέθη, από τη σύγκριση των επιπέδων των δύο μηνών προκύπτουν 16.924 λιγότερες απώλειες θέσεων εργασίας, ως αποτέλεσμα, κυρίως, των νέων αναγγελιών πρόσληψης που τον Νοέμβριο 2013 είναι υψηλότερες κατά30.241 προσλήψεις σε σχέση με τον περσινό Νοέμβριο.

Αρνητική πρωτιά για το Νότιο Αιγαίο

Στο Νότιο Αιγαίο παρουσιάζεται το αρνητικότερο ισοζύγιο συγκριτικά με κάθε άλλη ελληνική Περιφέρεια, αφού οι αποχωρήσεις ήταν 12.663 περισσότερες συγκριτικά με τις προσλήψεις. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των αποχωρήσεων προέρχονται από λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κυρίως λόγω του τέλους της τουριστικής περιόδου.

erganh_noembrios

erganh_noembrios_notio_aigaio

(πατήστε στις φώτο για μεγένθυση)

Βρούτσης: «Οι φετινές απώλειες είναι οι μικρότερες από το 2008 και μετά»

Σε δηλώσεις του με αφορμή τα αποτελέσματα Νοεμβρίου του «Εργάνη» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε:

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για το μήνα Νοέμβριο, επιβεβαιώνουν και φαίνεται να παγιώνουν την τάση σταθεροποίησης στην αγορά εργασίας.

Πράγματι, αν και τα ισοζύγια της μισθωτής απασχόλησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι διαχρονικά αρνητικά, λόγω της έντονης εποχικότητας της απασχόλησης στη χώρα μας, οι φετινές απώλειες  τόσο του Οκτωβρίου όσο και του Νοεμβρίου είναι οι μικρότερες από το 2008 και μετά.

Έτσι, το φετινό ενδεκάμηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2013 είναι πλεονασματικό για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της κρίσης και, μάλιστα, κατά 113.489 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας».

Πηγή: http://cyclades24.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!