Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Βενιζέλος: Αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Την αναβολή στην καταβολή της πρώτης δόσης ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα (η πρώτη δόση έπρεπε να καταβληθεί μέχρι 29 Αυγούστου) ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η ΚΟ του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, θα υπολογιστεί όπως ο ΦΑΠ του 2013.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης στη Βουλή, που για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, φορέων της αγοράς και πολιτών συνεχίζονται.

ΣΥΡΙΖΑ: Βατερλό της κυβέρνησης ο ΕΝΦΙΑ

Για «Βατερλό της κυβέρνησης η οποία πρέπει να φύγει άμεσα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «μετά τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι αφού στέλνουν τον Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗ στα νοικοκυριά “δίνουν εντολές” ανερυθρίαστα για “διορθώσεις” και πληρωμή έναν μήνα αργότερα!».

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου δήμευση περιουσίας των πολιτών αφού αντικειμενικά και λόγω της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορούν να πληρώσουν, ενώ δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο και δεν προστατεύει και τη μικρή ιδιοκτησία, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. 

ΚΚΕ: Κοροϊδία για το λαό

«Η αναβολή καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και οι επιμέρους διορθώσεις, κάτω από τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή, αποτελούν κοροϊδία για τον λαό που στενάζει από τη μονιμοποίηση των χαρατσιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλους φόρους» και επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει «να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας».

ΔΗΜΑΡ: Ισοπεδωτικός ο φόρος

«Η μετάθεση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά ένα μήνα δεν επιλύει κατ’ ουδένα τρόπο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησαν οι άστοχοι κυβερνητικοί χειρισμοί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι το μείζον είναι να αλλάξει η ισοπεδωτική φιλοσοφία του μέτρου και να αντιμετωπισθεί εμπράκτως και όχι στα λόγια η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών».

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!