Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Δένδιας: Θα σηκώσουμε κάθε πέτρα για να πιάσουμε τους δολοφόνους

dendias

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε, προσπάθεια που μπορεί να γίνει που να μην την κάνουμε ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άθλιοι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

Ο κ. Δένδιας απηύθυνε έκκληση σε όλους «να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο θέμα της τρομοκρατίας» και στα ΜΜΕ να μην μιλούν περί «εκτέλεσης» διότι, όπως είπε, «πρόκειται για άθλιες δολοφονίες και αυτοί οι οποίοι τα κάνουν αυτά είναι άθλιοι δολοφόνοι».

«Για να καταπολεμήσει η ελληνική κοινωνία την τρομοκρατία χρειάζεται η απόλυτη, ομόθυμη και χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς οποιαδήποτε -εσωτερική έστω- στα κόμματα διαφωνία, καταδίκη της τρομοκρατίας» είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο Ν.Δένδιας έκανε ειδική μνεία στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη της αναφοράς την οποία υπέγραψε και την ενοποίηση όλων των υποθέσεων που βρίσκονταν ήδη στη Δικαιοσύνη.

Στο σημείο αυτό σημείωσε πως «για να σταματήσει αυτό το παραμύθι, ότι οι φάκελοι βρίσκονταν στο συρτάρι του υπουργού Δημόσιας Τάξης, δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Προς όσους ισχυρίζονται ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση, διερωτήθηκε «γιατί δεν υπέβαλε αναφορά όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης και περίμενε την κυβέρνηση που δήθεν καθυστερούσε».

«Δεν υπήρχαν τα στοιχεία πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αν υπήρχαν τα στοιχεία η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως θα είχε ενοποιήσει τους φακέλους, είπε. «Όποιος, λοιπόν, τα ισχυρίζεται αυτά δεν ασκεί μόνο κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, έδωσε στοιχεία για «σημαντική μείωση των εισροών προς τη χώρα μας και της επιστροφής των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους» και κατέθεσε στη Βουλή έγγραφα ξένων αξιωματούχων που επαινούν την ελληνική κυβέρνηση για τις προόδους της στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως αξίζει να παραλληλίσει κανείς αυτά που λένε οι ξένοι σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος προτιμά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κατασυκοφάντηση κάθε προσπάθειας που γίνεται στη χώρα», για να τονίσει πως προφανώς «δεν είναι τέλεια όλα», και να αποσαφηνίσει ότι αξίζει τον κόπο να λέγεται μια καλή κουβέντα για την προσπάθεια που γίνεται στην πατρίδα μας. «Αντ” αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσει θέσεις που πολύ λίγο βοηθούν τον διάλογο» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι αντιμετωπίζουμε ως χώρα στιγμές υπαρξιακής αγωνίας και απηύθυνε παράκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να μην διεξάγει την κοινοβουλευτική συζήτηση με τους όρους «καλού – καλού». «Δεν υπάρχουν από τη μία οι καλοί άνθρωποι και από την άλλη οι κακοί οι οποίοι αρέσκονται να επιβάλλουν φόρους, να κόβουν συντάξεις και μισθούς» επεσήμανε.

 

Πηγή: www.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!