Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Δένδιας: Ισχυρός πολλαπλασιαστής ανάπτυξης το ΕΣΠΑ

Το κυριότερο στοίχημα για τη χώρα και την κοινωνία είναι το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση των νέων επιχειρήσεων, των start ups, η λογική του leverage, όλα αυτά τα οποία δεν υπήρχαν ως προφανείς λύσεις μέχρι τώρα, μπορεί να μετατραπούν σε έναν ισχυρό πολλαπλασιαστή ανάπτυξης.

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων/ ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε. Μάριο Καμχή, παρέστη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και επισκέφθηκε το Υπολογιστικό Κέντρο (Data Center).

Ακολούθως ο κ. Δένδιας απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους της ΜΟΔ, η οποία υποστηρίζει τη δημόσια διοίκηση για την αποτελεσματική διαχείριση και εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο υπάλληλοι της ΜΟΔ διατελούν κεντρικό ρόλο στο νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020. Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο υπουργός σημείωσε ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει πάρα πολύ τους εθνικούς πόρους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας είναι τα κοινοτικά χρήματα του 2014-2020.

Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!