Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήλωση δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη για τις πυρκαγιές

10557641_734867179911666_2431526607392403564_o Ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης βρέθηκε στα μέτωπα που έπληξαν οι φωτιές και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών καθώς και την 15μελή δύναμη των ΕΜΑΚ όπου ήρθαν την νύχτα με ελικόπτερο «super puma»  κατάφεραν να θέσουν υπο έλεγχο τις φωτιές!

Ο κ.Σουσούδης σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη για το νησί μας. Δύο μεγάλες πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές σκόρπισαν τον πανικό σε πολλούς συμπολίτες μας που κινδύνεψαν οι περιουσίες τους. Στα χωριά Καλυβάρι και Χάρτες η μια μεγάλη πυρκαγιά και στην Κατάκοιλο η άλλη, έκαναν αρκετά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Δυστυχώς δεν βοήθησε και ο καιρός που τα 7-8 μποφόρ διευκόλυναν την επέκταση της φωτιάς.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος νέας αναζωπύρωσης στα δύο αυτά πολύ μεγάλα μέτωπα.
Στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, όπου ήταν άμεση και αποτελεσματική οργανωτικά βοήθησαν πολλοί παράγοντες.
Είναι συγκινητικό και συγχρόνως πολύ αισιόδοξο το γεγονός πως άμεσα ανταποκρίθηκαν όλοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί, στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, στην κεντρική εξουσία όπου εστάλησαν ελικόπτερα και αεροπλάνα για την κατάσβεση, στην 15μελή δύναμη των ΕΜΑΚ όπου ήρθαν την νύχτα με ελικόπτερο «super puma» για να βοηθήσουν, στους συνεργάτες μου όπου από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε στην περιοχή και συντονίσαμε αποτελεσματικά (και στα δύο μέτωπα), με την συνεργασία του διοικητή της πυροσβεστικής Άνδρου τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ευχαριστώ επίσης την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κο Σπυρίδωνος κα τον Γενικό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδος Κο Παπαγεωργίου για το ενδιαφέρον τους, που το εξέφραζαν με την συνεχή μας τηλεφωνική επικοινωνία και την βοήθειά τους στον όλο συντονισμό.

Αφήνω για το τέλος την πολύ συγκινητική και άμεση ανταπόκριση των πλοιοκτητών, στην βοήθεια που τους ζητήσαμε, Αδελφών Στεφάνου και έδωσαν εντολή να μεταφερθούν με το πλοίο τους το γνωστό Super Ferry πυροσβεστικά οχήματα από την Ραφήνα στην Άνδρο στις 11.00 το βράδυ και με δικά τους έξοδα. Τέτοιες πράξεις ευαισθησίας μόνο έπαινο αξίζουν και παράδειγμα προς μίμηση. Τέτοιες πράξεις δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για την Άνδρο και μας γεμίζουν όλους με χαρά και αισιοδοξία.

Κλείνοντας να τονίσω πως είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι, επιεικώς ανόητοι και επικίνδυνοι, να μην καταλαβαίνουν πως βάζουν σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί και δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες στις περιουσίες και στο περιβάλλον του νησιού μας, βάζοντας φωτιές ακούσιες ή εκούσιες.

Εμείς, συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας!!!

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!