Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Δήμαρχος Άνδρου για τις φωτιές: «Προειδοποιώ όσους παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του νησιού μας ότι θα τιμωρούνται παραδειγματικά»

10557641_734867179911666_2431526607392403564_o

Τελεσίγραφο σε όσους «παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του νησιού και σε όσους δεν ακολουθούν τους κανονισμούς που έχει θέσει η πυροσβεστική υπηρεσία» δίνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, με αφορμή τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Άνδρο τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιώντας πως θα τιμωρούνται παραδειγματικά βάσει της νομοθεσίας. 

Ο κ. Σουσούδης ξεκαθαρίζει πως πως η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, ενώ χαρακτηρίζει αδιανόητο  να κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά, επειδή κάποιοι δεν συμμορφώνονται και παίζουν παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων και της Άνδρου.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Άνδρου έχει ως εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η Άνδρος κινδύνευσε από μεγάλες  πυρκαγιές. Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δύο διαφορετικές περιοχές,  οι οποίες απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους.
Επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, προειδοποιώ όσους παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του νησιού μας και όσους δεν ακολουθούν τους κανονισμούς που έχει θέσει η πυροσβεστική υπηρεσία και ανάβουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια φωτιές,  θα τιμωρούνται παραδειγματικά σύμφωνα με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος βοηθάει ήδη το έργο των ειδικών ανακριτών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, παρέχοντάς τους οτιδήποτε χρειάζονται για να επιτελέσουν το σκοπό τους.
Είναι αδιανόητο να κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά, επειδή κάποιοι δεν συμμορφώνονται και παίζουν παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων και της Άνδρου.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι έδωσαν την μάχη για την κατάσβεση: Την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Εθελοντές Πυροσβέστες, τα κλιμάκια από Αθήνα και Σύρο και  τους πιλότους των αεροπλάνων και του ελικοπτέρου που συνέβαλαν ουσιαστικά στον περιορισμό των μετώπων της πυρκαγιάς. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή,  βοήθησαν στον επιχειρησιακό συντονισμό και έδωσαν με επιτυχία την μάχη για την αντιμετώπιση του κινδύνου ».

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Pingback: curtain shop

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!