Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Δήλωση πρόεδρου Τ.Κ. Μακροταντάλου κ. Θεόδωρου Μπόθου

 

Με μεγάλη επιτυχία κατάφεραν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες να σωθούν δασικές και αγροτικές εκτάσεις με την κατάληξη ότι αν είχαν αποτύχει ο απολογισμός θα ήταν μεγάλος και δυσάρεστος για τα δύο χωριά Καλυβάρι και Χάρτες.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τον διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Χρήστο Παπαϊωάννου για τον συντονισμό και τη άμεση επέμβαση των δυνάμεων. Τους άντρες του πυρεσβεστικού σώματος, τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου καθώς και τις ομάδες των ΕΜΑΚ  για την άμεση και αποτελεσματική δράση τους.  

Θερμά συγχαρητήρια θα ήθελα να απονέμω μιας και το έζησα ιδίοις όμμασι στους άντρες του Π.Σ. που παρόλο το δυσπρόσιτο της περιοχής από τα οχήματα υπερέβαλαν εαυτό  και κατάφεραν ανεβαίνοντας σε απόσταση 300μ. με μάνικες  με  να σβήσουν μία εστία πολύ επικίνδυνη για την ασφάλεια της κατοικημένης περιοχής του Καλυβαρίου που νωρίτερα τα τα εναέρια μέσα δε κατάφεραν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο μας κ. Θεοδόση Σουσούδη και στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Αντώνη Λάβδα, για το συντονισμό, την παρουσία και την άψογη συνεργασία που είχαμε.  Σε συνέχεια τους αντιδημάρχους κ. κ. Δημήτρη Λάσκαρη και κ. Μαμάη Μαρία που μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν ενεργοί στα μέτωπα αλλά όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την παρουσία τους.

Ακόμα ένα ευχαριστώ στον Έπαρχο κ. Δημήτρη Λότσαρη για την παρουσία αλλά και για όλες τις ενέργειες που έκανε για να βοηθήσει το δύσκολο αυτό έργο.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πλοιοκτήτες αδερφούς Στεφάνου, τους Αξιωματικούς αλλά και το πλήρωμα του SUPERFERRY II που και σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το νησί μας στάθηκαν άξιοι των προσδοκιών μας καθώς προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους μεταφέροντας άμεσα επιπλέον δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πολύτιμη ήταν φυσικά και η βοήθεια των τοπικών μέσων ενημέρωσης  αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ειδησεογραφική  ιστοσελίδα  AndrosPortal.gr που από την πρώτη στιγμή οι διαχειριστές ήταν παρόν και μεταδίδοντας τις εξελίξεις κρατούσαν τους πολίτες ενήμερους.

Δηλώνουμε παρόν και στις άλλες δύο φωτιές που υπήρξαν στο νησί μας η μία στην Κατάκοιλο και η άλλη στα Τρομάρχια οπού και εκεί κάηκαν μεγάλες εκτάσεις και κινδύνευσαν περιουσίες. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταφέρουμε να περιορίσουμε όσον τον δυνατόν στο ελάχιστο τέτοιου είδους δυσάρεστα γεγονότα διότι η αναδάσωση των καμένων περιοχών και ειδικά σε περιοχές απόκρημνες σαν τις δικές μας  απογυμνώνονται με τις βροχές δίχως να μπορούν να φυτρώσουν ξανά όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί στο παρελθόν από άλλες τέτοιου είδους πυρκαγιές.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!