Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήλωση του Έπαρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη για τις πυρκαγιές!

1977407_700465443328741_4320120609528558254_nΟ έπαρχος της Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης από νωρίς βρισκόταν στο μέτωπο της πρώτης πυρκαγιάς στο Καλυβάρι κάνοντας όσον τον δυνατόν περισσότερα για να βοηθήσει στην κατάσβεση. Σήμερα και μετά από τις επιτυχείς κατασβέσεις και των δύο πυρκαγιών δήλωσε αποκλειστικά στο Andros Portal για τα συμβάντα:

¨Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω θερμά  το πυροσβεστικό σώμα και το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για την άμεση και αποτελεσματική δράση τους και στα δύο μέτωπα που προέκυψαν στο νησί μας. Ο συντονισμός που υπήρξε χτες μεταξύ του δήμου Άνδρου, της περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αποκεντρωμένης διοίκησης Νοτίου Αιγαίου και του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν υποδειγματικός.

Ευχαριστώ τον δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη και τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας κ. Αντώνη Λάβδα, για την καλή συνεργασία που είχαμε.

Ένα ακόμα ευχαριστώ στον συντονιστή πολιτικής προστασίας Σύρου κ. Θανάση Δρόσο και στον αντιπεριφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Λεονταρίδη που ενεργοποίησαν άμεσα όλα τα μέσα για να τεθούν οι πυρκαγιές υπό έλεγχο. . Επίσης τους αντιδημάρχους κ. Δημήτρη Λάσκαρη και κ. Μαμάη Μαρία και τον πρόεδρο Μακροταντάλου κ. Θοδωρή Μπόθο που μέχρι την τελευταία στιγμή βρίσκονταν ενεργοί στα μέτωπα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και τα  συγχαρητήρια στους πλοιοκτήτες αδερφούς Στεφάνου, στους Αξιωματικούς αλλά και στο πλήρωμα του SUPERFERRY II για την πολύτιμη δωρεάν και άμεση μετακίνηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με μία δέσμευση πως το Έπαρχείο Άνδρου θα φροντίσει για την ενίσχυση εθελοντών πυροσβεστών.
Οι δύο αυτές φωτιές που έπληξαν το νησί μας δίνουν το έναυσμα για την αρχή μιας μεγάλης συζήτησης για τα αίτια των πυρκαγιών αλλά και για την αποφυγή και πρόληψη επόμενων παρόμοιων δυσάρεστων γεγονότων.¨

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!