Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Δήμος Άνδρου: Υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

download

Πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», αναμένεται να υποβάλλει ο Δήμος Άνδρου προκειμένου να υλοποιήσει έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές Αγίου Πέτρου Δημοτικής Ενότητας Υδρούσας και Μεσαριάς Δημοτικής Ενότητας Άνδρου, αλλά και για την  προμήθεια μονάδας επεξεργασίας πόσιμου νερού.

Συγκεκριμένα ύστερα από το πράσινο φως» που δόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η πράξη «Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης Δ. Άνδρου» με εξής υποέργα:

α) Το υποέργο με τίτλο «Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Άξονας Προτεραιότητας 2- «Προστασία και Διαχείριση υδατικών πόρων» με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής, Θεματική Προτεραιότητα 45: Διαχείριση και διανομή νερού (Πόσιμο νερό).

β) Το υποέργο με τίτλο «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγ. Πέτρου Δ.Ε Υδρούσας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Άξονας Προτεραιότητας 2- «Προστασία και Διαχείριση υδατικών πόρων» με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής, Θεματική Προτεραιότητα 45: Διαχείριση και διανομή νερού (Πόσιμο νερό).

γ) Το υποέργο με τίτλο «Ολοκλήρωση έργου επέκτασης δικτύου αποχέτευσης Μεσαριάς Δ.Ε. Άνδρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Άξονας Προτεραιότητας 2- «Προστασία και Διαχείριση υδατικών πόρων» με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής, Θεματική Προτεραιότητα 46: Επεξεργασία Νερού (Λύματα).

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με την Πρόσκληση 2.17 (Α.Π. 111588/Π151/18-11-2013) του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής, ΚΘΠ 45 «Διαχείριση και διανομή νερού (Πόσιμο νερό) και 46 «Επεξεργασία Νερού (Λύματα)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως τελικοί δικαιούχοι, έχουν τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους του Άξονα Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι:

• Λειτουργικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων με τη δημιουργία, όπου απαιτείται, και της απαραίτητης υποδομής αποχετευτικών δικτύων.

• Βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων της χώρας και ιδιαίτερα των ακτών κολύμβησης, των ποταμών, λιμνών και των υγροτόπων.

• Αντιμετώπιση καταστάσεων λειψυδρίας σε περιοχές με πρόβλημα επάρκειαας υδατικών πόρων.

• Έλεγχος και περιορισμός διαρροών δικτύων ύδρευσης.

• Βελτίωση της επάρκειας και της ποιότητας νερού.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!