Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Σύρου: Φιλοξενία παιδιών από την Αρμενία για 9η συνεχή χρονιά

unnamed

Το πρωί της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου 2014, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τα παιδιά από την Αρμενία με τους συνοδούς τους μεταξύ των οποίων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων κ. Χορέν Ντογραματζιάν και ο επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής κ. Χατζίκ Χατζατουριάν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα και ανανέωσαν την συνάντηση τους για το 2015.

Για 19η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η φιλοξενία των παιδιών από την Αρμενία, μία δράση που ξεκίνησε από τον τέως Δήμο Άνω Σύρου και συνεχίζεται πλέον από τον ενιαίο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Τα 22 παιδιά καθώς και οι συνοδοί τους, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Φρέρ στο Κίνι από τις 3 Σεπτεμβρίου 2014.

Στο πλαίσιο της διαμονής στους στο νησί διοργανώθηκαν από αμφότερες πλευρές, εκδηλώσεις και τα παιδιά επισκέφθηκαν σημαντικούς ιστορικούς χώρους καθώς και το Μικρό Μουσείο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και φιλοξενεί έκθεση με αντικείμενα από την εγκατάσταση των Αρμενίων στη Σύρο μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Στόχο του Δήμου μας αποτελεί η συνέχιση της δράσης και η πλαισίωση της με ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις με σκοπό την ευχαρίστηση των παιδιών.          

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!