Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Δίνει 100 εκατομμύρια δολάρια για τον Έμπολα ο Π.Ο.Υ.

Σε εφαρμογή θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχέδιο αντιμετώπισης του φονικού ιού Έμπολα συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν θα συναντηθεί αύριο στο Κόνακρι της Γουινέας με τους προέδρους των χωρών της Δυτικής Αφρικής όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

«Η κλίμακα της επιδημίας και η συνεχιζόμενη απειλή, απαιτεί από τον ΠΟΥ και τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε να αντιδράσουν σε άλλο επίπεδο πλέον, κάτι που απαιτεί επιπρόσθετους πόρους, ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό εντός των χωρών αυτών, συντονισμό και ετοιμότητα», είπε η Τσαν.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια, χρειάζονται κατεπειγόντως στις χώρες αυτές κλινικοί γιατροί, νοσοκόμες, επιδημιολόγοι και ειδικοί σε θέματα τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού υλικών.

Οι ηγέτες της Σιέρα Λεόνε και της Λιβερίας έχουν πάντως ακυρώσει τη συμμετοχή τους στη σύνοδο αυτή. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε επέκρινε σήμερα Οργανισμό επειδή δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να σταματήσει την επιδημία.

Ο Κορόμα επισκέφθηκε το τοπικό γραφείο του ΠΟΥ στην πρωτεύουσα Φριτάουν νωρίς το πρωί, αλλά το βρήκε κλειστό και «δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της χώρας.

Μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες 729 άνθρωποι πέθαναν από τους 1.323 που προσβλήθηκαν από τον ιό στη Δυτική Αφρική.

Στο μεταξύ, ΗΠΑΓαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν απόψε ότι συνιστούν στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις χώρες δηλαδή που πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα.


Πηγή: http://newpost.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!